biznis
546

Prvi izvoz bosanskohercegovačkih proizvoda brenda ELLA na tržište Kine

Klix.ba
Dvije sedmice nakon potpisivanja ugovora o koncesiji za eksploataciju prirodne izvorske vode ELLA, Milkos je počeo izvoz svojih proizvoda u Kinu.

Početkom juna ove godine kineska vlada je organizovala sajam na kojem je bilo 16 zemalja iz centralne, istočne i jugoistočne Evrope. Cilj sajma je bio da se predstave proizvodi i usluge zemalja učesnica. Čast da otvori sajam je imala Bosna i Hercegovina, gdje se, po prvi put, predstavila sa vlastitim paviljonom za prezentaciju sa 17 domaćih firmi. Nosilac cjelokupnog projekta predstavljanja firmi iz BiH je bila firma Nobel Orient doo iz Sarajeva.

Zahvaljujući maksimalnom angažmanu uposlenika Nobel Orient doo i upornosti uposlenika Milkos dd Sarajevska mljekara, prepoznat je kvalitet Milkosovih sokova i prirodne izvorske vode ELLA od strane kineskih kupaca i s toga je Milkosu pripala čast da bude prvi izvoznik, sokova i vode ELLA, od prisutnih firmi iz BiH.

Danas je otpremljen prvi kontejner sa Ella lednim čajevima i prirodnom izvorskom vodom ELLA.

U protekloj sedmici je u Milkos dd boravila delegacija kineskog kupca koja se na licu mjesta uvjerila u kvalitet Milkosovih proizvoda i prisustvovali su samom procesu proizvodnje proizvoda za kinesko tržište.

Kineski kupac je iskazao zadovoljstvo viđenim u Milkosu, a posebno su oduševljeni prirodnom izvorskom vodom ELLA i ledenim čajevima na bazi vode ELLA.

Ovim činom su stvoreni uslovi za dobijanje uvoznih carinskih brojeva za Milkosove proizvode za ogromno kinesko tržište.