Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba donijeti zakon da svi politicari u BiH , primaju prosjecnu neto placu od 916 km.
tu bi nastao veliki problem ne bi niko htio bit politicar, a i prosjecna plata bi bila 600 km
@Google....To bi bio spas za sve nas , da ove fukare gladnih ociju , ne zele vise biti politicari . Tada bi dosli na scenu ljudi koji su pametni i skolovani i koji zaista zele unaprijediti ovu zemlju.
Pa ovaj prosjek raste samo zahvaljujuci povecavanju plata onih u administraciji i menadzmentima privatnih firmi. Prosjecne plate radnika u realnom sektoru se vrte oko 600 - 650 KM
U zapadnoj Hercegovini je prosječna plaća 1000 KM.
imal ko kakav poso dje sta da radim za 500 maraka?
Ima sefova kad im kazes da daju onih 300 KM od plate sto isplacuju na ruke, prvo zasute citav dan, drugi dan te izbjegava, a treci dan kaze neka dacu ti cim jos malo zaradim. A znas da ima pare. :)
plata porasla za 6 % a ostalo poskupilo za 12 %
1 413 BRUTU 916 NETO --------- 497 RAZLIKA MAŠALA
470 i udaraj se nogom u dupe
Opet manje od inflacije, dakle defacto se smanjuje!
i da imas tu prosjecnu platu, gazda te na 350KM prijavi....kada,ako, dodjes u Penziju bolje ti je da se objesis
Nek raste, necemo se vratiti.
Laž. Koga god ja znam i s kim radim plaća se nije povećala niti za 1 KM.
ovo je najjaci ubjedljivo ublehacki podatak cuj prosjecna plata 916... jos nikada nisu objavili prosjecne podatke po sektorima koliko je porsojek u drzavni firmama prosjek u drzavnim isntitucijama u prozivodnim pogonima, u trkovinama... pa bi onda tek imali realan podatak o prosjecnoj plati... ovu prosjecnu radnici u bingu mogu zaraditi ali za 2 mjeseca....
Kolika je u rs
Statisticki gledano jeste povecanje prosjeka, ali ne iz razloga da je neko povecao placu, vec iz razloga sto je raje odselilo, pa se i statistika popravila... Znaci, plata ista a raja ode za Njemacku!
Stavi ti ruku u džep 😂
Po kojoj racunici 6% ne serte boga vam
Super - visa je nego u Turskoj