Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne postoji u svjetskoj istoriji biznisa da neko ko je vlasnik projektanske kuće postane direktor Javnog preduzeća od kojih je već dobijao milionske poslove. E to je slučaj u FBiH kada su SDA I SBB postavili Elmedina Volodera vlasnika projektanske firme Divel za direktora JP Autoceste FBiH. Ne čudi da su cijene “skočile” 200 miliona, sitnica :)
Bravo! O tome niko ništa ne priča!
Vjeruj mi ne možete im ništa to se sve umrežilo briga njih koja je stranka jedino da vas izađe 150.000 i pošamara sve ko Francuzi ali opravdano sumnjam da ste vi sposobni za tako nešto. Zamajavaju vas drugim temama vi se ložite jer mozga nemate a njihovi džepovi sve puniji.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Otprilike zato sto su i respiratori koji kostaju 30 000 KM placeni 100 000 KM po komadu
Pa ko je platio ako nije on, i ja i ti mamlaze
@appleUser1667860692 pa normalno da ih je on platio, kao i ja, i svaki drugi gradjanin ove zemlje, ili mislis da ti je platila profesorica koja nije profesorica, malinar koji nije ni malinar i onaj frljavi premijer???
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nikada ne dobismo informaciju gdje nestade preko 6 milijardi maraka od akciza na naftu i naftne derivate, te gdje jos uvijek nestaju. Od tolikog novca koji se od nas uzima mi mozemo graditi autoputeve bez marke kredita.
Hahah pa da bi napraviti dobar autoput
Kakav sramotan odgovor Autocesta, i strašno je kako se vodi ovo preduzeće, prvi put čujem da se tender može raspisati paušalno bez tenderske dokumentacije kako to oni tvrde.
Nakon 30 godina Odokativne metode mi imamo 30% autoputa i 3% tunela Hranjen. Hvala vam do neba
Pa kako bi drugacije familija i. dosla do para, molitvama ili sta?? Naravno da su odabrali ovo sta i rade kako ih babo aljo "mislilac i postenjacina" naucio.
Svi troskovi projekata izgradjnje su porasli enormno u zadnje dvije godine - globalno. Nisu to male stope 20-30% godisnje, tako da ovo sto sada novinari pitaju - nema veze sa realnosti. I projekti koji su daleko u toku u BiH ce imati enorman porast troskova zbog toga.
Denis Lasić - član HDZ-a Elmedin Voloder - nezvanični član SBB-a
17.000.000 EUR jedan KM autoputa. To se ne isplati.
PAUŠALNO ??? Na osnovu IDEJNOG PROJEKTA ili STUDIJE izvodljivosti dolazi se do PRILIČNO TAČNE metode KOŠTANJA !!! TUŽILAŠTVO treba ući u Autoceste FBiH, jer se KRADE ne LOPATOM, već BAGERIMA !!!!
Pa treba da se ugradi...dosta njih...
Ma imate vi love..od akciza koje vam placamo i koje niste ukinuli...a i visak od poreza je u FBIH 1,4 milijarde..preusmjerite za ceste.
Kakva ubleha, raspisuje se natječaj u stotinama miliona eura bez projektne dokumentacije, onako "odokativno", 200 miliona gore-dole. Pa samo za ovu izjavu bi ga trebalo uhapsiti i istražiti slučaj. Ionako nema potrebe da se žuri sa radovima, možda do 2030. pojeftini opet cijena materijala i usluga pa dođemo opet na 160 miliona.
Za nevjerovat ko radi u ovoj državi!!! Projekat izgradnje paušalan Hoče reči odokativno! Ili se nisu dovoljno ugrdaili naša tri pajdaša. Za nevjerovat!!
Zato sto je to uhodana shema da se klepi pola love od proekta
Zato sto je na racunima nekih isto tako veci iznos, ukralo se lijepo, da se ne lazemo.