Komentari (202)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma sad imate svoju televiziju.Valjda je to važnije?
Prije ''Zabranjeno Srbima, Bošnjacima i psima'' -sada ''Dozvoljeno štakorima i šišmišima''
@MAKS3 A zasto da kupuju diplome za konobare, kad mogu kao onaj srbijanski ministar imbecil Neso Slino, sto je propo na dva fakulteta, pa kupio diplomu i doktorat za ministra u onoj prodavnici Megatrend.U kojoj je predavala Natasa Bekvalac.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
U Iranu obogaćuju uranij. U Hercegovini HDZ osiromašio Aluminij
Prema komentarima, Aluminij je bio najveci problem Bosne i Hercegovine. Sad kad je prestao s radom, ocekujem da u narednom periodu procvjetamo, a prosjecna placa u drzavi barem da se podupla.
Sta su radili sa paunovima koji su, qrcenja radi, hodali po krugu aluminija prije dvadesetak godina?
struja je ugašena,motaj kabal
Gasiii, gasiii hahahaha
čovic i hdz na aparatima
Troškovi ponovnog pokretanja jedne elektrolitičke ćelije iznose oko 100 hiljada dolara (napucana cijena), kojih u Aluminiju ima 256. Ukupan trosak ponovnog pokretanja 25 miliona i 600 hiljada, to je manje od 10% dugovanja firme. Siguran sam da imaju nekretnina u posjedu koja pokrivaju pokretanje proizvodnje. Cilj je rastjerati radnike, podjeliti otpremnine i prodati rodjackom tajkunu. Ko god kupi ovu fabriku, a dobice je "dzaba" bice milioner vrlo brzo.
@OA2 Prije 35 godina pitao sam tetka koji je bio direktor projekta i kasnije tehnički direktor elektrolize. Šta ako dođe do raspada elektroenergetskog sistema i fabrika ostaje bez struje? On je procijenio štetu na 200 miliona dolara. Ako je ova osam puta manja procjena koju iznosite tačna, onda su ćelije već bile isključene, što normalno traje oko mjesec dana.
sto nisu upalili agregate pa nebi falilo struje
Neka su vam iskljucili hahahah da vas hoce sa zemljom sravniti
Kina i Rusija su ogromnom subvencioniranom proizvodnjom obesmislili cijenu aluminija na tržištu. Zato su SAD i EU uveli tarife na njihov aluminij. Glencore je tražio da FBiH prihvati dug od 400 miliona KM, da im trajno obezbijeđujemo struju mnogo ispod tržišne cijene i da se vlada FBiH ne miješa u poslovanje i unutrašnju organizaciju.
Vratit će se Aluminij s'tisuću momaka...
HDZ NAS KOSTA SVE U BIH JAKO SKUPO! KO CE VRATITI 400 miliona Duga Covicu?
kad je to trebalo u stecaj a ne da zavrsi ovako... na kraju samo bi pravio gubitke jer je Hdz pobjegao od aluminija i ostavio ga na cjedilu, i zele da propadne skroz da se ne otkriju razmjere prevare... neka prodaju prvom kupcu ..
Djaba sad kukati trazili ste dobili ste.Eto vam vase stranke HDZ I Covic sami smo sebi krivi za sve sto nam se desava.
idite se zahvaliti Čoviću....
Neee