Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako su cijene svega otišle u nebo a samo plate ko prije 5 godina... Pa ovo samo u afričkim zemljama ima. Sve dok vlast ne donese odluku da minimalna plata bude 2000 KM odavde će porodice i autobusi puni radne snage odlaziti na Zapad.
jest to lijepo za cut ali odakle da ova drzava ponudi toliko kad je toliko prezaduzena i siromasna
Znaci....kurčina..
Rijesite zlostavljanje ugovora o djelu!!!
Mrš!
zašto se u BIH povećala sva primanja,osim vojničke plate...kako jadno i bjedno ponašanje prema boračkoj populaciji,a oni su vam sve obezbjedili i vi sve imate,a oni nemaju ni hljeba da jedu kako treba---žalosno
Poslodavac ce pokazat te pare a u drugom djelu ce napravit razliku
Čuj za neke. Hahahha Pa neće niko ko ne mora to uvesti. Valjda se naredi zakonski svima...
Šta je pisac htio reći konkretno ...
Znaci samo jos jedna prevara u nizu. Radnici nista od ovog nece vidjeti. Povecanje ce biti mizerno. Dokaz da je sve laz jeste da niti jednim primjerom nisu obracunali sadasnje primanje radnika i nakon ovog zakona pa da se realno vidi gdje je radnik u svemu tome.
a šta je sa radnicima realnog sektora iz ostalih privrednih grana. Kako ja moram plaćati više procenata za doprinose u odnosu na ove radnike? Po kojem osnovu i kojoj logici?
Ima da placas nepita te niko nista
kad cete borcima povecat 5km mjesec bjednici
a vojnim i civilnim invalidima pimpek...
borcima hoce da smanje na 2 km da bi kao svi dobijali,i oni sto rade i oni sto ne rad,a i oni sto su na drzavnoj sisi 30 godina... a kada je dijeliti po 1080 maraka pomoci onda nema boraca koji ne rade tu,njima je i 100 km dovoljno. samo na ulicu i krenuti s revolucijom,to je jedini spas za bih
Meni neke stvari stvarno nisu jasne. Imamo Zakon o radu i Pravilnik, imamo Opći koletivni ugovor, i imamo Granski kolektivni ugovor, i svi oni imaju neka svoja pravila i kada treba da gledate prava radnika valja tabirit sva 4. Pa se jedan mijenja, a jedan ne. Napravite brate dragi Zakon o radu i da je za sve radnike u realnom sektoru jednak, kad usvojite min osnovicu nek važi za sve.
A tako i za radnike u državnoj službi, odredit koeficijente. I da polazna osnova za sve bude prosječna plata na kraju godine za iduću godinu.
Ne znam na osnovu čega su došli do cifre od 100-400 KM povećanja, ako se digne poreska osnovica na 1000, onda će radnik primati cca 70 KM na ime poreza na netto platu, umanjenjem doprinosa od 1% radnik dobija šta, 15ak KM
@Ipushfatkidz, ovo se naravno odnosi na osobe koje primaju prosječnu platu