Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Unska pruga je potpuno elektrificirana, pred sami rat potpuno rekonstruisana i od 1992. Se ne koristi. Uz to je transport ovom prugom ekonomski isplativiji nego Lickom i manje zahtjevan, pa ipak to nikoga ne zanima. Kanjon Une je jedan od najgorih za saobracaj teretnih vozila u Europi ali teske kamione nista ne moze zaustaviti opet pored pruge koja desetljecima nije u upotrebi. To je politika, to je lobi, to je Balkan!
Otkud pruga u Velikoj Kladusi pobogu? Krupa, Otoka, Novi mozda mislis. Ccc..
Začudilo me kad sam vidio da pruga Tuzla-Doboj nije elektrificirana, al me sad i više čudi da nije ni čuvena Brčko-Banovići
Pa 40 miliona za dvije države je nista za takav projekat. Jos većinu se može dobiti preko EU fondova.
Muslimanski otok s konfliktnim potencijalom ostaje u izolaciji
Ovo je posO 😎👌
Imali 4-5 milijardi poreza, a to je 5000miliona i šta je problem sada sa 40 miliona, ne kontam đe ode sav taj porez, pa jel dzakovima iznose i kradu iz trezora kad ne mogu ni 200-300miliona vratiti novac koji su narodu uzeli taksama, vrate kroz makar da ulice redovnije popravljaju. Samo priča priča pa đe 5000miliona što uzeše na porezu?
BiH zaostala Republika bila. Jedino što smo imali razvijenije od prosjeka bile su puge. A onda se ukazaše benziske pumpe na svakom koraku, stotine prevozničkih firmi i asfalt koji propada kroz par mjeseci.
Ideja je dobra al zašto stvari nazivati pogrešnim nazivima. Lokomotive na struju voze 50 godina, umjesto dizela koriste električnu energiju. Investicija mizerna, košta ko 2 lota, auto puta po 1 km uz 2 vijadukta i tunel sve ukupno 2223 metra. Jedino što EU finansira. Nema ugradnje itd. Euro makadam i Gering na aparatima.
Ovo bi trebalo biti dobro.Puno se ljudi i robe prevozi u ovom dijelu ,najmnogoljudniji kanton, granica blizu,luka Brčko...Ajd sjedite i dogovorite se...
Eto pametno od strane RH, sad ce dobar dio Bosne u sadnju oranica po slavoniji na sezonu, a svoje njive zapustene , nauci i Hrvat nesto od Svabe, da radi neko za njeg
morete uzet od pemzije šta hvali stoja pemzija morese hljeb jest