Privreda
8.1k

Wizz Air besplatno prevozi humanitarce i spasioce do Tuzle i Beograda

Klix.ba
Najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi saopštila je da besplatno prevozi spasioce i radnike registrovanih humanitarnih organizacija iz Evrope prema Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Humanitarne organizacije koje žele u maju da pošalju spasilačku pomoć u ove dvije zemlje mogu da se jave Wizz Airu na email adresu: [email protected] kako bi rezervisali aviokarte, u skladu sa raspoloživim mjestima, saopšteno je iz te aviokompanije.

Organizacije treba da navedu liniju i datume iz reda letenja kompanije, koji je objavljen na stranici wizzair.com, kao i da navedu broj putnika, njihova imena i funkciju u okviru humanitarne misije u kojoj će učestvovati. Wizz Air će im osigurati besplatne povratne karte za bilo koju svoju liniju od evropskih gradova do Beograda i Tuzle.

"Sa velikom pažnjom i zebnjom pratimo dešavanja u obje zemlje i ovom prilikom izražavamo najiskrenije saučešće porodicama čiji su najbliži nastradali. Ljudi u Srbiji i Bosni se odlučuju za nas kada su u pitanju turistička i poslovna putovanja, i u ovom trenutku kada se oni suočavaju sa poteškoćama koje zahtijevaju hitnu pomoć, naša je dužnost da uzvratimo lokalnim zajednicama tako što ćemo asistirati humanitarnim organizacijama koje učestvuju u akcijama spasavanja", rekao je Daniel de Carvalho iz Wizz Aira.

On je dodao da će kompanija rado učestvovati u podsticanju brojnih humanitarnih akcija kako bi se potrebna pomoć dopremila žrtvama poplava u Srbiji i BiH, navodi se u saopštenju.