Komentari (232)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Strašno šta se vi spremati usvojiti. Nije radnik igračka poslodavca pa da je uzme kad se poželi igrati s njom i uključiti je na neki pogon pa da izvršava radnje a ako mu ne treba da je jednostavno odbaci pa čak i trajno bez ikakva prava. Radnik je čovjek. Radnici su ljudi. Nisu stvari.
Cilj je spasit poduzetnike. Ako oni propadnu onda ce i radnici. A onda nema ni poreza. Sve propada. Ne padaju pare s neba. Radnik ima slobodu na trzistu i uvijek moze na trzistu rada naci nesto sto odgovara njegovom znanju. Ljepota kapitalizma!
@gooUser1563701828 Evo ide prvi Maj... Da vidimo hoce li biti demostracija i protesta i borbe za radnicka prava ili ce biti dernek. Jer ako derner ima prioritet, ond samo zacepi i trpi sta god da ti rade.... Radnicka prava se borbom dobivaju, nikad na lijepe oci... "narod zna" sto bi supci rekli, pa da vidimo...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Znaci gazda-vlasnik koji je zrgnuo milione ce da posalje radnike sve na cekanje koji su imali minimalac, pa onda od drzave dobije pomoc, par miliona markica pa ce onda tu istu sirotinju da vrati na posao i da ih placa sa onim parama koje je dobio od drzave. Sve po ledjima radnika. Bravo Bosno i Hercegovino u usta te je*em
@gooUser1585071318 koje bolan milione,takve mozezs na prste prebrojat,mi ostali radimo normalno da imamo za zivota
Srusili Jugoslaviju, pa dobili kapitalizam i slobodu na Balkanu. Tako unistili i nezavisni blok, nesvrstane, kome pripadala Jugoslavija.
Protivim se cekanju, neka poslodavac otkaze ugovor i neka čovjek prima naknadu sa biroa za koju je placao policu osiguranja. Ako zatreba radnik neka ga opet angažuju.... i nek mu 0late tri puta više... Komunistički iinstitut...smece .
Nista to nece naskoditi radniku, ko god galami galami u ime drzavnih uhljeba..
Uhljebi na aparatima 😂
Zašto ova jadna VLADA ne izbriše dva ili tri mjeseca ove kalendarske godine i jednosstavno oprosti sve obaveze poslodavaca tj da izbriše iz budžeta stavke doprinosa poreza od svih onih kojima su oni zabranili rad a ne ovako mazu oci ljudima. Ako je nepogoda onda nemojte ovima koje je ona pogodila stvarati obaveze. Levati su na vlasti papci lazovi i domaći izdajnici sve to treba ko partizani poslije II Rata streljat. I vi novinari ste papci obični
Vlada mora donijeti neki zakon,a sto to ide na štetu ili radnika ili poslodavca nema veze, uglavnom većina glasackog tijela radi u institucijama i u drzavnim firmama,i to mnoge nece pogoditi, nemoćni smo svakako,,
Rekoh ja vise puta u zadnjem periodu, nesposobni i glupi. I svakako ste zakasnili.
Smijete li bankama narediti moratorij i plaćanje zatezne kamate??Intesa San Paolo banka uzima umjesto dosadašnjih 8% ,sad 10% na pozajmice preko VISA kartice!!Ko se to bogati na ovom "stanju nesreće",kako ga proglasi naša "moćna Vlada"??Kod Vučića moratorij na kredite i zatezne kamate 3 mjeseca,ne smiju Banke ni "a" reći!!
Smijete li bankama narediti moratorij i plaćanje zatezne kamate??Intesa San Paolo banka uzima umjesto dosadašnjih 8% ,sad 10% na pozajmice preko VISA kartice!!Ko se to bogati na ovom "stanju nesreće",kako ga proglasi naša "moćna Vlada"??Kod Vučića moratorij na kredite i zatezne kamate 3 mjeseca,ne smiju Banke ni "a" reći!!
Znaci koja ste vi Telad,sve ostalo suvisno reci
Sramota! Nemojte zaboraviti dokle ste dogurali sa svojim terorisanjem radnika. Nece korona trajati vjecno. Imajte na umu da ce dobri radnici biti neophodni u procesu oporavka. A sjetite se i da ce se Njemacka, Austrija itd. mnogo brze oporaviti od nas...
Ovim pokazujete ustvari svoju nemoc da rijesite ekonomsku krizu. Jednostavno za vas..poslati radnika na cekanje ili neplaceno,a sto ce tim rjesenjem hiljade radnika i njihovih porodica da gladuje. Sramno i bestidno predlagati ovako nesto. Samo poslodavcima idu na ruku kako ne bi Vlada,Drzava,Entitet morali izdvojiti sredstva da se pomogne radniku..onom istom koji od svojih primanja i njima osigurava bezbjedan zivot.
Kakva sramota od zakona!
Evo vam socijalnih nemira, pa vi samo usvojite ove izmjene. Mislim i onako ce ih biti jer je masa raje ostala bez posla, ali ovo bi bas bilo katastrofa.
U svakoj iole normalnoj zemlji, mentalno uskraćen čovjek poput fadila, ne bi mogao naplaćivati ni koristenje javne hale, a ovdje je premijer