Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
90-tih godina su izbacili 100.000-300.000 bosanskih izbjeglica iz zemlje, jer im nisu trebali, a danas dovode arapske i azijske neradnike i ljenguze (koji misle samo na socijalu i kauc) misleci da su dobri kao bosanci. A bosanci otisli u USA, Svedsku, i tamo svojim radom i umijecem digli ekonomiju.
2 miliona Ukrajinaca u Njemackoj, u koju god trgovinu da udjes prica se ruski/ukrajinski. Ni 2% od njih ne radi, a fali 2 miliona radnika, ne kontam.
A i nasih izbjeglica si masu imao na socijali
Daj im samo jeftine radne snage
NoviPocetak Zivim vani i nije istina. Ako si bas glup ono ali bas glup da neznas nista osim lopatu uzet i nemas gram mozga to sto si napisao je relevantno.
inace sve top zanimanja, lagan rad bez nekog stresa, brzine, nema lomljenja kicme, ne radi se u smjenama, a sve za velike novce, (koji vise ni na balkanu nisu veliki kad sracunas koliko ti ostane nakon svih odbitaka).. zato se svi lokalci otimaju koji ce prvi do takvog posla.
Taman da se svi prebacimo, vise od 2 mil nas i nema
Uslo im milion i po iz afrike i azije, vise od 70% ih ne radi niti ce ikada raditi.
Šta je sa Ukrajinaca, Bosance su istjerali ?
Treba im bauštelaca, prevrtača staraca, hausmajstora, čistača, konobara, spremača, sobarica itd.
Pa imaju Ukrajince sto ih ne zaposle nego him dali socijalu stanove a ovamo trebaju radnike nece niko na baustelu osim Bošnjaka i Srba
Treba ići u Njemačku pod hitno jer ko će normalan ovdje raditi za 300 eura.
Tamo radis za 1200 neto stan 700 a gdje su ostale režija za hranu da nepricam sada ti dođe isto bosna kao i njemacka
Kakva je ovo diskriminacija na Klixu? Treba da se da jednaka važnost ekonomiji Italije, Francuske, Kanade, Španije, Japana, UAE etc. U svakom slučaju treba izbjegavati potrebe vlastite države
Kod nas isto tako govore ima posla sto je cista laz.Evo sad otidzite na stranicu sluzbe i vidjecete da je to premalo radnih mjesta.Poslodavci samo cekaju neke poticaje da zaposli na 1 godinu,uzme pare i noga.Posao ba, oni opet rade za razliku od ovih s Biroa.Imas ti poslova na crno,konobarisanje,pekara,dostava hrane ali to je privremeno i tu nemas nikakve motivacije i zelje za napredak.Zato nek ljudi idu za boljim jer ovdje nema neke perspektive nazalost.
ja bi reko da je problem prisutan ko i kod nas / nedostatak DOBRE SATNICE.....
Ja maloprije čitao na kuriru, Njemačka pred bankrotom a građanski rat samo što nije izbio.
Ne trebaju nama ta radna mjesta jer nevaljaju uslovi, ne odgovaraju plate, ne odgovara vrijeme ili nesto drugo. Blago onima kojima je bitnije slijediti populiste i njihovu nacinalno-rasisticku ideologiju, koja usput onemogucava nas ulazak u EU. Mi masemo zastavama, nama posao i plata ne trebaju. Zivjeli i bog nas blagoslovio.
Sa slikom sa baustele potpirujete strasti ljudima za odlaskom. Svaki dan crna priča o bh privredi i o tome kako Njemačka traži 2 miliona radnika. A bošnji koji ne želi da uči, nego da ga samo upregnu, dovoljan poziv da konkuriše za vizu. Bolje biti na minimalcu i Njemačkoj "jer se može napredovati", nego u BIH
Radnike ili robove. Ako mrtvi kapitalisti dignu platu ljudima i budu gledali da ih plate kako treba a ne omalovazavali njihov rad s niskim placama da bi menadzeri sebi mogli isplacivati petocifrene bonuse na kraju godine, naci cete radnike vrlo lako, cak i medju svabama.
Bravo to je to a sto niko nece da kaze..... Menadzeri su ti koji ubijaju radnike niskim cijenama da bi sebi pucali ne 5cifrene nego i 6cifrene i 7cifrene bonuse.....
Novi dan, novi članak na Klixu o Njemačkoj i radnoj snazi...