Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vidi bogati kad popuše državo pomagaj, kad uzimaju lopatom ko jebe državu??Ima OSIGURANJE ko u čitavom zapadu i mirna bosna.
Vidi jada.... U redu je da se pomogne, solidariše... Vino iz Hercegovine ide na tržište, bačvama, kantama, kanisterima, flašama, onako "ispod žita", najćešče u "rifuzi", bez PDV, bez poreza, po 5KM/litra... Ko je plaćao državi, zajednica treba da ga pomogne.... Ali dati nekome ko nikada nije uplatio marku PDV, nije moralno, gospodo vinari... Svi u isti koš, to se ne smije dozvoliti....
Ma što je najgore u Hercegovini nema ni izbliza zasada koliko se vina "proizvede"... Odakle se to dovlači, pa preprodaje kao "domaći proizvod" Boga pitaj...... Dali iz Dalmacije, otoka, drugih zemalja sa jeftinim vinom, Boga pitaj.... ali je ta činjenica evidentna.....
Po koalicionom dogovoru nema Federalne porezne u hercegovackim kantonima.
svrsim vam u vino pedercine
120 struka paradajza,100 struka paprika,sve posadio ,nado se dobrom ajvaru ove godine,al ne ubra ni kile...imal ko da mi pomogne?
ja se dobrovoljno javljam da popijem taj ostatak vina!!!
A kada im je dobra godina da li uplate drzavi razliku prihoda ili sadaku? Kada ti dobro ide nikog ne poznajes, a kada zapne dodjes prositi od drzave. Šupica tač. Nista im ne treba dati
Zavisi od toga da li Asim Sarajlić preferira domaće sorte vina ili pak uvozne. Ako voli odrijesice se kesa u SDA.
A drzave i govana. Imam ja firmu i ove godine imam priliv manji za 50%. Nisam zaradio 1 milion vec samo 500 000KM. Mogu li i ja dobiti pomoc od drzave?
Pare za pomoć poljoprivrednicima su trebale biti od EU u državnom ministarstvu poljoprivrede,ali izgleda neće niko državno ministarstvo.
ljudi nemaju za hljeba a oni traze za alkohol da prave i mozda koje bure soka. vela havle
Još samo da se zlatari požale kako su im turisti ove godine stegnuli kaiš pa im treba državna potpora. Neki koji žive na visokoj nozi a obično upravo na račun države i obično kršeći mnoge zakone a posebno ne plaćajući porez se sjete tu i tamo države kad im šta treba. Mafija.
a kad je dobra godina daju li vise drzavi?
a kad ih krene onda ne snize cijenu? pa flasica kakvog doborg vina 10 eurica... 7 deca... jednom slaba godina i eto odmah.. ja pekao rakiju sebi za kucu i ostajalo svake godine pomalo.. ove godine nema ni sljice ni jabuke nema rakije... i sad ja trebam reci da mi nadokandite.. ha ya
Gdje je sad onaj sto mi je govorio "mi hercegovci finansijski neovisni od sarajva" .. Ne mogu mu se nicka sjetit :)
Javite se IDIL-u, oni daju dobre podsticaje za to :D