Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Do juče su gasili nuklearne elektrane pod izgovorom da su štetne a danas druga priča
Nema sta Britanci su najpametniji na svijetu sa onom rugobom od predsjednika na celu. Zadnjih 20 godina tupe o tome kako nuklearke ne valjaju, sada odjednom valjaju. Zahladilo(i tek ce) guzici cim se okrecu ovome, znaci da se dobro ljuljaju, cijela evropa, Putin ih prca sa uvidjenjem rublji, jer su mafijasi i ko zna koliko imaju odstampanog novca bez pokrica. Ne podrzavam ovo sto Putin radi ali treba i njih neko jednom razjebati, dosta je bilo vise.
Engleska, nikakvih uslova, kisa pada osam puta dnevno, a oni zive ko mali bogovi. Bosna, klima za pozeljeti a sirotinja smo nema dalje, da bi takvi kao Englezi(paraziti), mogli zivjeti, moraju stradati narodi iz Bosne, Ukrajine, Irana, Palestine..itd.. Mislim da i vase polako otkucava i bio je vakat.
Mnogi ce vidim uskoro na bicikla.
dobar plan samo sto za gradnju nuklearnih elektrana treba godina i godina
Britanski pedofili su zato izašli iz EU, a nama kao zamjeraju što ne radimo na ispunjavanju njihovih uslova odnosno da kupujemo sve njihovo, a svoje da pobacamo u smeće jer nije po njihovim standardima.
oni uvijek imaju neki plan....
Kad bih nasli nacin da sav nuklearni otpad ubace u aktivni vulkan problem bih bio rjesen ili Elon Musk napuni raketu radioaktivnim otpadom i usmjeri prema suncu. Dovezes otpad na 300metara do vulkana u kutijama, kutiju na katapult onaj ko u srednjem vjeku i katapultiras otpad ko sto macke u crtanim filmovima.
Naslov o Velikoj Britaniji a na slici Hidroelektrana u Tuzli bravo majstori
@GrckiPostar11 u Tuzli je termoelektrana a ne hidroelektrana. I majstore da si ikad prošao pored TE Tuzla prepoznao bi da ovo na slici nisu njeni rashladni tornjevi
Čuj hidroelektrana na slici. Znaš li ti mago razlikovati branu i kotlove . Nigdje vode a magare vidi hidroelektranu
Bravo za britance vi ste svjetlost ove planete
Tako je, idemo nuklearno, to je budućnost.
Cijena struje je visoka, na sreću ja i žena radimo u smjenama, kad je ona kuci vozi biciklo i puni baterije kuci, a kad ja dojdem onda i ja na biciklo pa vozi i puni! Leti vrijeme, sve u pedalanje…
U Njemackoj ne mozes trenutno naci kupiti pec na drva.Mislim da ce iduce zime biti ekolosko grijanje.Sjeca drva na Balkanu sada ne spada u zeleni problem,jedino ako isti pokusavaju napraviti blok termoelektrane.Tada je to druga prica.Kako bi nazvali covijeka koji bi prije dvije godine izjavio da ce biti kriza za ulje?
Iran i Turska su alternativa Zapad se zavadio sa Iranom zbog Izraela.Sa Turskom zbog Rusije i Izraela.....sad se vidi da ce se morati izgladiti odnosi da Rusija stavi izvan zone uticaja i ucjene.
Černobil, Windscale i Fukušima: Černobil - ljudski faktor kriv, testirali može li raditi bez hlađenja, koliko treba da se uključe pomoćne pumpe itd. Windscale - ljudski faktor kriv, skupljali uranijum za atomsku bombu pa se zaplilo Fokušima - ljudski faktor kriv, napravili elektranu na obali mora. Tehnologija nuklearki je jedna od najsigurnijih tehnologija na svijetu, svaka čast Britancima
A sta je sa Sellafieldom koji je decenijama ispustao zagadjenu paru u zrak?
Američkoj pudlici kinezi prave nuklearnu elektranu, na jeftino 😂😂😂 . Angličanka gadit.
E, moj Rujo. Najprije ga svi otpilili za rublje, a od jutros pet zemalja najavilo potpuno "skidanje" sa ruskog gasa. Rusija je benzinska pumpa koja glumi drzavu. Lose. A tek ih cekaju pravi problemi u njihovom dvoristu
Legendo citas li ti sta pise? Do 2050 godine samo 25% elektricne energije. Danas je 2022. Sta ce raditi 28 godina? 😂