Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisu rješenje za termoelektrane obnovljivi izvori energije, zaboga. Obnovljivi izvori energije su samo dopune sistemima. Niti proizvode dovoljno energije niti su "čisti". Najbolji i NAJČIŠĆI izvor energije je - nuklearna energija.
Djelomićno se slažem, ipak mislim da je Torij mnogo bolji za budućnost
@Trump2020 - Ma ti si lud čovječe !!!
Za 16 godina ovdje ce ostat toliko staraca i uhljeba da ce nam bit dosta ono malo hidroelektrana na neretvi i drini. Za 1,5 mil stanovnika dosta.
Nađite tekst avganistanske rezerve uglja. Rezerve za sljedećih 300 godina i to koje su sad operativne. Glavni kupci su Termoelektrane sa zapada.
Zaustavimo gradnje novih TE dok još možemo. Ugasimo ovo što se treba ugasiti i idimo pametnije u budućnost. Dosta je Tuzla i sl. mjesta dala žrtava. Vrijeme je da se okrenemo pametnijim stvarima. Možemo to !!! Svi znamo šta se sve može uraditi za 1,5 milijardi KM. Svašta bolje od ovoga što planiraju...
@nekonstitutivna jOŠ IMA IDIOTA KOJI MISLE DA U OVOME NEMA STRANOG FAKTORA KAO NAMJEŠTANJE SELEFIJA U BOSNI OD STRANE HRVATSKE. OVDJE SLOVENCI IMAJU MASLO .
prija cemo uc u eu
Jel spada u te termoblokove koji se gase i ovaj Blok 7 za koji smo od Kineza uzeli kredit od milijardu KM i time izgubili evropske integracije nepovratno, a zaduzili nekoliko narednih generacija?
Taman dok ove starije generacije pomru, a ovi mladji svi odu iz drzave, pa nece trebat nikakvih novih izvora energije
Bosna i obnovljivi izvori energije. Ma hajte molim vas 🤣🤣 Samo ćumur 😋
Vidjet ce se kako ce vlast pristupiti ovom problemu. Najjednestavnije je kupiti struju sta i jeste cilj EU. Ako vlast bude pristupala ovom buducem problemu kao i ostalim problemima ili kao Sebija sto pristupa problemu nedostatka strucnog kadra u KCUS-u... sudjeno nam je da placamo skuplju struju iz vana.
Mislim da samo mi i Rusi koristimo fosilna goriva za el. i grijanje
@Facundo nije tacno.. pogledaj USA, pogledaj poljsku, njemacka barem do 2038
Za 16 godina trosit cemo energiju proizvedenu vjetroelektranama...u Njemackoj :D
hebe se vlast, kad dodje voda preko glave odose oni u svoje stanove po becu i minhenu. taman su im vec djeca gore
Nemojte srati, ni to remontirati ne možete!
3 Hidrocentrale imamo polovicnovicno ili 2/3cinski a ne daju nam vec kmw struje i za to ce kad tada moati iskesirati lovu a onda krenuti kako je i bilo. Struja ide vecinom Bosni sa Drine. I 2 sa Hrvatskom. Time ce Bosna imati preko 60% struje iz obnovljivih izvora ne sad a40-45% iz HE . Nismo mi tako losi .. problem su TE zastarjele i stara auta pogotovo dizel koji zagadjuju 3x vise nego benzinci iste euro norme .
pričaš mi o nekoj proizvodnji koliko proizvodimo struju a od bubrega nam naplacujete struju i samo skuplja skuplja da je postala davno još luksuz....