Komentari (233)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Aha cekaj to je stetno a vase plate radnicima nisu stetne?
svi otimaju zašto da najveći lopovi ne slijede isti put ...
@AZ09 joj vas uhljeba kako ste samo pametni. Zato je poslodavac u sprezi sa sindikatom i vladom isposlovao skoro pa nemoguc minimalac po zakonu, koji nigdje uporiste ni opravdanje nema i samim tim nametnuo pravila igre. Jedino sto radnici ne rade, a trebali bi u kolektivni strajk da stupe da se minimalci dizu. O ostalim mobinzima ovdje necemo.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Koji su ovo pakaši...cijelu proslu godinu s Fadilom smisljali korona zakone da sebi uzmu pare i s*ebu radnike, predlagali da se svima smanje plate osim njima i sad nece da postuju naredbe vlasti nego narodu jos povisit cijene. Fuj.
Ma kaznjavat sve redom.
Oni zu topla braca bivse cetvorke
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
U evropi zbog korone cene mesa mlecnih proizvoda i kafe su (gotovo)prepolovljene, u bosni cene rastu.....zakon ponude i potraznje izgleda ne vredi.......Sta je razlog? u SVETU SU MNOGE ZEMLJE POCELE GOMILATI REZERVE BRASNA I KUKURUZA (kao da ce rat) i ne pitaju za cenu... a vi pitajte vase patriotske politicare zasto bosna nije u stanju da proizvede dovoljno hrane nego mora uvoziti U najgoroj varijanti ce te uskoro u srbiju po hranu
Ma da samo zaradjujte na nama .. kakva vlada i ogranicenja .. uvozni lobi je jaci od vlade i drzave..
Citam ovo evo opet i ovo je najveca ubleha koju sam odavno procitao !! Nece da smanje cijene (marzu) zbog potrosaca kao da oni nama pomognu hahahha ZNATE LI ZASTO NECE DA SMANJE CIJENE ?! DA SE NE BI VIDJELO KOLIKO SU LOPATOM UZIMALI OVAJ NAROD !!!!
A zamislite da svi mi fino lijepo bojkotujemo Bingo, Konzum i ostale velikane kupovinom u iskljucivo malim radnjama, malim piljarama, pijacama i slicnim mjestima.. Sto bi to bilo lijepo :)
Svaka država osim ove, naravno, ima svoje robne rezerve. To je instrument uz pomoć kojega vlade utiču na tržišna kretanja i cijene proizvoda. Ko će odgovarati što mi nemamo način, tj nemamo robne rezerve.
Ja cu kao potrosac da podrzim crno trziste gdje god je moguce. U znak podrske ovim likovima, naravno. Mozemo mi laprdati ovde do besvijesti, ali nista ne govori jasnije ni glasnije od novcanika.
ugrubo,ako je ulje prije bilo cca. 2.00, nabavna 1.60, prodavac zaradio 40, sad ako je nabavna skocila na 1.80, prodvac prodaje za 2.20, znaci opet isto zaradjuje, u krajnjem slucaju sve preko kupcevih ledja, ni u kojem slucaju da prodavac malo ledja istegne
"Nećemo poštovati odluku Vlade"! Zamislite ovu oholost i asiluk! Nećemo, ko nam šta može?! Hoćete li poštovati ako vam narod pohlupa vaše kriminalom i deranjem stečene market, tržne centre, benzinske pumpe! To se i treba desiti pa da opet budete fukare kakve ste bili i prije rata! Fukare i seoski kalamari a sad toliko narasli da nećete poštovati odluke Vlade? Uh majko moja, da mi je vlast na 5 dana samo!
G O V N A
Ima li kakvo tužilaštvo..kakav sud..kakav zakon da osudi i uhapsi ovakve poslodavce? Pljačkaju vlastite radnike i narod..nepoštuju odluke vlade..dokle više?
Koliko nas postujete ,kad nas dovodite do toga da cemo jos malo svi krasti i otimati . Cijene se dizu ,plate stoje . Robovi rade i sute sretni sto imaju ikakav posao ,a vi koristite da nam jasete po ledjima . I opet sve puca po nama obicnim smrtnicima ,a vi guzi*e krijete po okolnim vikendicama i apartmanima .
Bingo i HIFA ogranci SDA, sampioni dizanja cijena i zlostavljanja radnika, su protiv! Ako je, kako kazu, rast cijena jedino rezultat rasta nabavnih cijena na svjetskom trzistu fiksiranje marze vam ne steti nikako jer ono samo ogranicava koliko se mozete ugraditi na nabavnu cijenu - u vecana nabavna lako mozete dici cijenu samo je marza ogranicena!
Kome se ne isplati da kupuje nek ide na selo nek sebi uzgoji sve sto mu treb ili nek sebi skuhaju, a niko nije lud da radi dzabe.
Kaznit govna.
U BiH sva roba široke potrošnje je skuplja u odnosu na Španjolsku od 30 do 50% nekad čak i više. Jednimo prehrambeni proizvodi su u nivou cijena kao u EU ali kvalitet je 80% lošiji.