{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuš zatvara sve prodavnice u BiH

20.10.2014. u 13:57
687
174
Tuš zatvara sve prodavnice u BiH
687
Tuš zatvara sve prodavnice u BiH
Slovenački trgovački lanac Тuš zvanično je potvrdio da zatvara sve svoje prodajne objekte u Bosni i Hercegovini obrazlažući to “prirodnim katastrofama“, a odgovornost za ovaj potez prebacuje na firme u BiH.
Na ovo obavještenje burno su reagovali domaći dobavljači, bez ustručavanja optužujući Tuš da ih pokušavaju prevariti, koristeći "prirodne katastrofe kao izgovor što je samo još jedna u nizu drskosti i bahatosti".

"Zbog teške situacije i nestabilnog okruženja Tuš Trade je od danas pokrenuo sve formalne postupke za zatvaranje prodavnica u Bosni i Hercegovini. Preduzeće je ove godine planiralo poboljšanje poslovanja, ali tešku ekonomsku situaciju i manju kupovnu moć na tom području su dodatno pogoršale prirodne katastrofe i samovoljni činovi određenih dobavljača koji nisu imali razumijevanje za situaciju", navela je Uprava Tuša.

U saopćenju se dodaje da su domaći dobavljači "svojim blokadama poslovanja onemogućili obaveze i prema ostalim partnerima. Zbog navedenog se poduzeće suočavalo sa velikim izazovima u poslovanju i na kraju odlučilo da zatvori prodavnice", obrazložili su svoju odluku Slovenci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: