Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo sistemsko rjesenje je pomoc. Ovo je smjehurija. Ukinuti PDV svim gradjanima na osnovne zivotne namirnice na nivou BIH. To je potez i konkretna pomoc
ukinut PDV na kofndome
moras kompenzirati necim jednostavno. a to je podici porez na duhanske proizvode alkoholna pica, mozda cak i na luksuz. tipa veci porez za auta skuplja od 70k.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Trgovacki lanci su nas opljackali u ovaoj inflaciji.Svaki dan druga cijena isto ratni profiteri
Pa neka se oderknu političari i oni koji sjede u foteljama sa Dodikom na čelu, ustvari on to moze sam odradit!!!
Dodik im je gori od inflacije 10 puta 😂😂
Penzionerima cija je penzija ispod 1000 KM i samohranim majkama prodajite po nabavnim cijenama i puno cete uciniti
Kakav populizam, vjerovatno lazni, cemu clanak, smanjite cijene i ne ser ite
Svaka čast. Treba malo milosti prema jadnom i bijednom narodu.
Ma sta god ukinuli,akcize,pdv samo će oni dići cijene i još više zaradit.Samo otvaranje što više tržnih centara da imaju konkurenciju,pa nek lupaju cijene dok ne propadnu.Tako su i peletari propali zbog svog bezobrazluka.
Zato postoji socijalna pomoc. Sav PDV koji se prikupi na prehrani prebacite u socijalno. Onda oni nek dijele socijalno ugrozenim i rjesen problem. Kakvog smisla ima spustati cijenu i za one koji imaju i one koji nemaju.
Ma nek se ništa ne odriču,fala im.Digli cijene duplo i sad ko fol se odriču.Zavrte robu preko par firmi i na svaku dodaju 20%, i ko fpl ispoštovali ograničenje. Treba maržu ograničiti da na proizvodnu cijenu i krajnju prodajnu ne može bizi više od 20%. Jedan vlasnik registruje 3 firme koka jedna drugoj prodaju i na kraju cijena veća 60%.Starim fazonom nas pljačkaju. Pred istek roka spuštaju cijene 25 %, dokauz da je 25% u startu veća cijena od normalne.
Sam Dodik vam uzme 50 milona budzeta a sirotinja prosi po trgovackim lancima.
Penzije su bile 1990-e 1000 njemackih maraka.Koga od cega odricete?
Bingo je spreman kupiti svu tu robu i preprodavati je 3x skuplje
Koliku su samo dobit prikupili jos od doba korone do danas red je bio i da malo popuste. Plate trgovcima jedva povecali, a sa cijenama i opravdano i neopravdano derali kako i na cemu stignu.