Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Blok 7 i jeftina struja za građane BiH NE MOŽE ali kopanje litija i ostalih ruda koje će potrovati sve u krugu od 100km MOŽE jer 90% profita ide strancima. PLJUC
RS je slobodna i suverena, a mi u FBiH sažvaćemo svako gofno koje nam zapad servira, od aparthejda do zelene agende.
bar da je neka domaca kompanija, pa eto, zaprljat cemo pa pocistiti, ali nama katastrofa ekoloska, a njima profit, ili ce mozda sve u dobrotvorne svrhe :D
Apsulutno ne dozvoliti. Pod hitno osvijestiti lokalno stanovnistvo i svi se pobuniti protiv ovog. Bolje zivjeti u siromastvu, nego u ekoloski unistenom podrucju koje je inace prirodno bogato florom, faunom i vodnim izvorima. Nece im ovo proci
hoće, hoće legendo, zato što smo mi kolektivno glup i nezainteresovan narod.
Aj ne seri
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Sami smo krivi za sve, zadužujemo se od kraja rata i ovdje nikad ništa neće biti naše. Uzet će nam sve, i rudu i šume i vodu. Ko misli da neće ili da ćemo mi nešto imati taj pojma nema. Umjesto da su uložili pare koje su se zadužili oni su ih trošili. Sad smo "Afrika", ima svega al ništa nije naše.
Švajcarska firma? Aaaaa mmmm
Dajte blok 7. Ispitajte jel ovo udaranjenpo usima na racun BiH opet da bi 1 punio dzep
Rs je samostalna i moze odobrit sta hoce,sta je dobro za sve gradjane rs a...
Paradox je da ovaj bager potroši 20 litara nafte za 1 sat, koliko litijuma je potrebno da se iskopa, da nadomjesti 1 sat rada baterije?
Dabogda vam prisjeo taj made in germany litijum s majevice
Dodo će ovim projektom vratiti sve svoje dugove otuda i borba za vlasništvo nad zemljom to jest resursima!! 🤬
i time zagaditi svu vodu i riječne tokove. znate li koliko se kiseline i vode upotrijebi da bi se dobio 1 kg litija? potrovat će nas sve. Njemačka ima mnogo veća nalazišta pa joj ne pada na pamet da kopa tu rudu. užas i ne znanje uz mito koji će dobiti svi nadležni za izdavanje dozvola!
Kopas u BiH a rezultat made in Germany. Ako ce se rudariti litijum u BiH onda i prerada mora biti u BiH. A ne kao sa šumom trupce izvozimo a nazad vraćamo gotove proizvode od nasih trupaca. Samo napraviti fabriku za izradu litijumskih baterija pa za Njemačku neka idu baterije made in BiH. sve drugo je nenormalno i stetno.
Pa to su senzori! da ne bi ti svojim gubavim prstima prcko i izdvajao litij! ovdje pobise pse i macke i jos lijepe po fejsu kako ih spasavaju, niko ni trepno nije...
Ide kičenje i bogaćenje pojedinaca. Narode ako imate m..uda.lave ustani zapni I kreni
Oni ustanu kad treba braniti prava rs...protiv ovogse ne ustaje,donosi nova radna mjesta
Jel´ Rio Tinto nešto slično htio pokrenuti u Srbiji ?
Radne dozvole sa Svicarskom i onda mozete kopati
a da pokusamo zemlje malo obraditi, pa imati sta da jedemo?
Ljudi moji pa ovi hoće i djecu nererođenu da nam potruju! Da nas unište, pobiju, rasele da nestanemo! NEĆEMO RUDNIKE LITIJUMA!
Eksploataciju litijuma mogu da dozvole samo krajnje debilne osobe. Ono sto se moze dozvoliti to je da iskopavaju zemlju sa litijumom i da tako iskopanu zemlju, uz veliku nadoknadu, transportuju za Nemačku, pa nek je tamo tretiraju milionima tona kiselina i neka zagadjuju svoje zemljiste i vodotokove. Ako to budu radili na Majevici bice zagadjeni vodotokovi u precniku od najmanje 100 km.
Baš tako , separacije teških metala i minerala izgledaju kao scene iz postapokaltičnih filmova.
postapokaliptičnih
Kazem ja... najljepsa zemlja na svijetu sa najretardiranijim narodom na planeti... Svaki nas dan treba granatirati ne bi li se osvjestili napokon i prestali biti nositelji pticijeg mozga!!!
Cim napisu na ekoloski i drustveno odgovoran nacin znaci da nesto ne valja. Sto ga ne kopaju kod sebe pa preradjuju u Loparama. Nek bude made in lopare.