Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta se desava? Kao i u svemu, desava se losa politika!
Ma kako si ti samo pametan. Ma bravo. Čuj politika. Globalna kriza, recesija, ratovi. Šta ti je sad federalna vlada kriva idiote jedan?
Morate napravit bh brend u tekstilu.Niko ne zna sta je ispis ili vrsta platna npr. DTG (direct to garment ) haljina ili odjevni predmet koji je trend u svijetu. Zaostalo se sa seljackom nacionalnom vlassccu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ne postoji segment života u kojem mi ne kaskamo. Na kraju konstatujemo i glumimo generale poslije bitke. Niko ne reaguje dok se još može nešto napraviti; država ne postoji, u ministarstvima, sindikatima i granskim udruženjima češkaju jajca...
Novalic i njegova vlada su u najgore doba, u doba korone povecali broj zaposlenih na 535 000 u Federaciji. Sada nametnuta vlada ponavlja ono iz 2014. Vodi nas u haos.
Kad dovedes kosarkasa bez skole na celo drzave, dobijas propast sistema
Više je tu razloga, treba zaposlit nekog ko zna poso i dati mu platu, al kako će neki vlasnik u BiH dati nekome da bude direktor to je propast svijeta. Kada firma dobro posluje, a dođe period kad se sve poklopi, treba nešto ostaviti i za teška vremena a ne kupovati auta, stanove, itd. Treba uvijek imati što više kupaca da ne zavisiš od jednog, nama u firmu dolaze iz Njemačke, Italije; Švicarske traže ljudi kontakte. Za mojih 10 god u firmi mi bili po jednom u tim zemljama, itd.
Nova minimalna plata u Hrvatskoj je 1300 KM. Samo za usporedbu. Prosjecna sad sa povecanjima ide na 2500 KM.
Kad ćemo shvatiti da smo mi samo jeftina radna snaga za zapad, kako oni što ostanu u BiH kao fabrički radnici, tako i oni što odu na zapad koji rade poslove koji oni ne žele da rade. Čim se pojavi neki ekonomski problemi mi smo prvi na listi za rezanje. Strane investicije nisu rješenje za naše ekonomske probleme. Moramo se osloniti na vlastitu pamet i sami početi proizvoditi inovativne proizvode.
Lopovluk privatnika! kakva kriza, prica za mase
Kao u Africi. Prije je njih evropa snabdjevala sa jeftinim proizvodima i nije se vise isplatilo nista proizvoditi. Sad to radi kod nas Kina. Nemoze se imati tekstilna industrija samo za izvoz. To ide jedno vrijeme ali onda dojde kraj
hoće ljudine slobodno tržište. Hoće gospoda da uvoze , da guzove ne oznoje slučajno. Evo vam ga sad
Ima posla ko hoće da radi:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0AT3KQmAt9cDbVigWVQtEdcYP2Ng9uN3PnB9b1hhaFNackzFowVKKY36wEjqVddCpl&id=100075979459237
Konkurs za prijem u radni odnos šnajder/krojač (m/ž) – 2 izvršioca
Vratili smo Bosnu i Hercegovinu u fokus najjačih globalnih sila. Elmedin Konaković.
Ekonomske mjere i spas BH ekonomije u režiji Nermina Nikšića.
sve vam je to ponuda i potražnja. nema nikakave vise sile.
Cija je krivica de mi molim vas kazite jer ja sam kao narod glup. Pa kako ce ikoja industrija pored prehrambene opstati-nikako. Ovo zadnje podizanje cijena je bez premca. Prodavnice prehrambene insdustrije su nepravedno i najvjerovatnije pod raznim korupcijskim reziserstvima sa onima na vlasti koji korupcijom definitivno napreduju podigle gradjanima cijene toliko u odnosu na plate tako da isti moraju 2 puta mjeriti da li kupiti kruh ili nositi stare prnje da se prekriju.
Desava se Nermin Niksic !
Desava se Nermin Niksic !
Mi smo hamali ko i Bangladeš, Pakistan, tekstil se radi za izvoz pod značkom nekog brenda. Da bi nešto brendirao potrebno je mnogo više znanja od same proizvodnje. Velike modne kuće za koje uglavnim ovi hamali i rade su zapravo marketinške firme, ne bave se uopšte proizvodnjom. Za brend treba školovan dizajner, marketing stručnjak tehnolog koji poznaje materijale, i treba ti država na čiji spomen znaš da se radi o kvalitetu.
Slabo vi pratite to. Ima otkaza svugdje. Pada sve