Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uskoro ćemo jesti umjetnu govedinu, toliko znam
Uzgoj stoke se ne isplati ako nemaš svoje žito a to zahtijeva velike površine, mašine, štale... To je velika investicija za nekoga ko hoće da krene od nule. Sela su sad prazna a svi su postali gospoda pa jedemo meso iz Poljske.
Ma jbla vas goveda, daj tehnologiju, IT, avione, turbine, steam-sisteme, namjensku industriju... Mi da tjeramo goveda, a svi oko nas kupuju tenkove, avione...
I natalitetom uzgajamo nove male robove.Bolje mrtav rob, nego ziv.
Sekunda mi fali da napustim posao, odjebem sve, ukljucujuci i politiku i odem gdje u sumu, kupiti goveda i zivjeti bez stresa, bez icegaa.
Mogu li i ja s tobom?
Nece niko da se zeza sa slobodnim uzgojem. Lakse je strpati zivotinje da ne vide ni sunca ni mjeseca. Svi ce imati 100 opravdanja a to sto to funkcionise u Holandiji ili Francuskoj - e, to je drugo.
Svaki posao moze biti unosan i donijeti bogatstvo ako volis to sto radis, ako stalno ucis i napredujes, ako si majstor, najbolji... i ako te ono sto se drzavom zove (a nije) ne sjeVaje.
Vec imamo jedno govedo iz RS-a u predsjednistvu BiH…
MIslim ipak da je tu krdo u pitanju.