Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U svakoj državi, željeznička kompanija je slika i prilika stanja u toj državi, oduvijek. Najzaduženija firma u BiH po osnovu neuplaćenih doprinosa u iznosu od 142 miliona, dug po osnovu kredita 500 miliona, unutrašnji dug i bog zna. Sve kad se zbroji prelazi vrijednost kapitala firme, koji je knjigovodstveno smanjen sa milijardu na 500 miliona, a tržišna vrijednost je nekoliko puta manja. Sa njenom sudbinom mnogi su se pomirili prije nekoliko godina.
Dobro je, ovi nemogu blokirati grad vozilima
Treba se istaknuti kako su svim prijavama i dokumentima obuhvaćene desetine osoba i njihovih političkih zaštitnika tj Budimir i SDA u brojnim zloupotrebama, kriminalnim privatizacijama i sticanju nezakonite imovinske koristi u slučajevima poput JP Željeznice FBiH d.o.o. pored niza urgencija u svim ovim slučajevima do sada su izostale.
Željeznice FBiH jure u propast kao i mnoga bh preduzeća, prije samo nekoliko godina preduzeće je vrijedilo 750 miliona eura. Danas je procenjena tržišta vrijednost pala na 400 miliona. Zahvalimo se Stranci demokratske akcije koja je odlučila da sve pomete u ovoj zemlji, a Željeznice je uništila tako što je na mjesto g.direktora detaširala svog Nedžada Osmanagića koji je za samo nekoliko godina sda uspio da prebaci nekoliko miliona na račun. Sudbina ovog nekadašnjeg džina služi kao upozorenje svim ostalim javnim preduzećima: maštajte manje, radite više ali ni za živu glavu sa SDA!
Ma tako i treba,moramo da se borimo za svoja prava...Dosta je bilo lazi i lopovluka.Trebamo svi zajedno da se udruzimo da vide da mi postojimo i da su nam prava ugrozena.SDA bojkot.
Kakve veze ima SDA sa ovim