{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat željezničara najavio štrajk za 3. juli

F
21.6.2013. u 09:53
0
12
Sindikat željezničara najavio štrajk za 3. juli
0
Sindikat željezničara najavio štrajk za 3. juli
Foto: Klix.ba
Samostalni sindikat željezničkih radnika u BiH donio je odluku o održavanju štrajka koji će početi 3. jula i trajat će do ispunjenja zahtjeva ili postizanja sporazuma s poslodavcem.
Iz sindikata ističu da će štrajk biti organiziran u svim poslovnim područjima Željeznica FBiH - Sarajevo, Zenica, Tuzla, Mostar i Bihać, a zbog kršenja odredbi kolektivnog ugovora Željezničara FBiH, Općeg kolektivnog ugovora FBiH, Zakona o radu FBiH, Pravilnika o radu JP ŽFBiH i Zakona o zdravstvenom osiguranju FBiH.

Zahtjevi sindikata su isplata bruto plata za april i maj 2013. najkasnije do 2. jula 2013., isplata toplog obroka i materijalnih troškova za maj 2013. najkasnije do 2. jula 2013., te hitno rješavanje višemjesečnih problema zdravstvenog osiguranja u kojima se željezničari nalaze zbog nemogućnosti ovjere zdravstvenih knjižica.

Također, sindikat traži striktno poštivanje Pravilnika o službenoj odjeći, donošenje Uputstva o primjeničlana 132. Pravilnika o radu JP ŽFBiH, poštivanje zakonskog roka o isplati plate za juni 2013., te rješenje statusa radnika "Olimpik tours-a" d.o.o. Sarajevo, saopćeno je iz Samostalnog sindikata željezničkih radnika u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: