Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaka cast vijecu ministara, ovako se stiti drzava, a ne ko prije kada se pojedini ministri zbog licnih interesa i lobija pustali da se u drzavu uvozi sve i svasta, pa danas na trzistu imamo raznorazne artikle kojih u nas ima u izobilju
Koja drzava, Boasncugo???? Je li to ona "drzava" za koju tzv. medjunarodna zajednica kaze da moramo zivjeti zajedno protiv volje nas Hercegovaca i Republikanaca, a?????
Sta vi Boanceri mislite da ako neko ministarstvo, ovo ilui ono sjediste prema diktatu tzv. medjunarodne zajednice ima u Sarajehvu -- da je to vasa drzava, a????? ehehehehe, glupi, ograniceni, primitivni, smrdljivi paraziti!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Svaka čast Srbine :) Sve zabrani da uvoze , ne samo Kroatima nego i cijeloj EU !!
To je placenik Bosancero, a placenici prema definiciiji rade po uputama za ono za sto su placeni. Ne shvacas ti to, zar ne mala parazitska primitivna gnjido, a?! ehehehe, olosu!
Đesi @ lorDe devu podoio :)
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Ljudi ja sam Srbin ali moram reci da veceg lopova u ministarstvu nije bilo
EVO PAR VIZIONARSKIH KOJE TREBATE ZAPAMTITI ZA CIJELI ZIVOT. ONOG MOMENTA KAD BIH PROIZVODJACI BUDU RAZMISLJALI NA TAJ NACIN DA KUPOVINOM ISKLJUCIVO DOMACEG, PA I ONDA KAD JE MALO SLABIJE KVALITETE ILI MALO SKUPLJI OD STRANOG, CUVAJU SEBI SVOJA RADNA MJESTA, GRADE SKOLE SVOJE DJECI, GRADE SVOJU INFRASTRUKTURU, BOLNICE ITD, ONDA CE BIH BITI SPREMNA ZA EU. DOK GOD KONJI PREFERIRAJU STRANO PO SVAKU CIJENU U ODNOSU NA DOMACE, BIH NECE BITI SPREMNA ZA EU. DRUGA JE STVAR STO CE MOZDA BITI PRIMLJENA PA CE U KRATKOM ROKU BITI GRCKA KOJU NECE IZVLACITI! E SAD TRK U KONZUM, MERKATOR, DM, INTEX I OSTALE VELIKE SVERCERSKE TRGOVACKE LANCE I TAMO SE SNABDIJEVAJTE SA KINESKIM PARADAJZOM I JUZNOAMERICKIM SMRZNUTIM MESOM OD PRIJE DESET GODINA.
ZNACI KAD POTROSACI, A BOGAMI I BIH PROIZVODJACI, BUDU CIJENILI VISE DOMACE GOVNO OD STRANOG ZLATA, ONDA VLADA MOZE DIZATI BILO KAKVE CARINSKE ILI INE BARIJERE, STRANCI NECE IMATI KORISTI, ZNACI NA ISTI NACIN KAO STO SU U EU GODINAMA ZAJEBAVALI BIH PROIZVODJACE PA NISU MOGLI IZVESTI NISTA. NARAVNO KOLIKO SAM SEBE CIJENIS, TOLIKO CE TE CIJENITI I STRANCI. AKO NARUCIS I PLATIS ROBU, A DOBIJES TU ROBU ZNJ KATEGORIJE, A PRIJE TOGA SE OSIGURAS U UGOVORU DA MOZES VRATITI CIJELU POSILJKU, ONDA FINO POSALJES NAZAD CIJELU POSILJKU I ZAHTJEVAS PROIZVODE VISE KATEGORIJE, ONDA CE TE VISE CIJENITI. TREBA ZNATI, BILO GDJE DA KUPUJES, A BIH ISKLJUCIVO KUPUJE ZA ZIVU LOVU, TAMO SI CAR, A ONAJ KOJI PROIZVODI I PRODAJE ON JE TVOJ SLUGA KOJEG TI PLACAS.
EU komisija je tijelo EU i ono nije nadlezno u BiH, tacnije kad BiH i EU pregovaraju, onda je EU komisija na suprotnoj strani stola od BiH vlade. Oni ce zastupati interese Hrvatske pa i onda kad su protivni interesima BiH i njihovi stavovi nisu obavezujuci za BiH. Prema tome BiH treba da odlucuje u svom interesu, ne u interesu EU. Ako EU zahtjeva odredjene standarde od BiH proizvodjaca, najmanje sto se moze ocekivati od EU proizvodjaca kad izvoze u BiH, je da se pridrzavaju identicnih standarda. Isto tako BiH treba uskladiti svoje propise i na druge zemlje i primjenjivati identicne standarde, pogotovo tu mislim na Srbiju.
BOJKOTUJET PROIZVODE IZ HRVATSKE I SRBIJE I KUPUJTE SAMO DOMAĆE. SAMO TAKO ĆEMO IMATI POSLA I PLATA !!! Ovog se prvenstveno trebaju pridržavati budžetski korisnici jer upravo oni od poreza kojeg plaćaju domaće firme dobijaju plate.
Konacno neko da se suprotstavi supcima iz EU a Hrvatska kao malo cukica se sad krije iza EU. "Mama, mama dirma me"
Samo pošteno pa ko koga zajebe.... Naravno da treba zaustaviti uvoz...ne uvoze ni oni naše proizvode i svi smo bili svjedoci koliko su puta hrvatski carinici pravili probleme na granici... Svi su profitirali od BiH, apsolutno svi... to je stara kurva koju svi iz***...
Za mene do sada jedini ministar koji svoj posao obavlja svojski! Cudo da su ga postavili ovi banditi, nadam se da ce se g. Sarovic zadrzati dovoljno dugo na ovoj poziciji.
Da AUTONOMNO na entitetskom nivou.
Pravila izvoza i uvoza moraju biti ista tj. oni nama mi njima
Posteno, a ne necemo smece u Europu dajte to salji te u BiH tamo moze svasta. Svaka cast ministru.
Tako se to radi, a ne k'o SDA bagra prodali bi i rođenu majku za procenat. Eto Tihić je već unovčio smrt majke.
Kad je Zlaja unovči to će biti OK? Ipak je to naš KP-ovac, je li?
Besmisleno je govorit' o nečemu što se nije desilo, a da je Tihić unovčio to je činjenica. Nebi bilo ok bilo ko da uzme taj novac. Isto tako je činjenica da SDA pljačka ovu državu od rata do danas. Ostalo su sve šuplje priče.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Osveta je jelo koje se poslužuje hladno, kažu filmovi. Ona se dugo čeka zato što se pažljivo planira, zato što onaj kojemu se osvećuje postaje manje pažljiv, zato što se protekom vremena gube vidljive veze između uzroka i posljedice, napokon, osveta nakon dugo vremena je slađa jer je onaj kojemu se osvećuje zaboravio na svoje zlodjelo i više ju ne očekuje... Dakle susjedi bosanci, nemojte se previše veseliti, ovo inaćenje i pogodovanje srbijanskim interesima, dugoročno će vas koštati puno skuplje nego ste možda i zaradili za srbiju.
sta se ti ljutis jarane????? bih vise i ne pregovara sa zagrebom...sad kad nam nesto treba mi to sa briselom rijesimo :))))) a sto se tice hrvatske...pa vama ni netreba industrija...sta ce vam?...samo da vam unistava turizam :)
susjed 'hrvat' kad pare govore nema susjedstva. za dobru saradnju potrebana je obostrana ljubav zar ne.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
svaka cast napokon nesto pametno da se radi na zastiti drzave....ali koji apsurd nemoze u evropu moze u bih.........sta smo mi onda?!..............odlagaliste otpada?!
@ lordDathedr† nisi ti svoj na svome vijekovima, već na mome :)
Ti si Srbijanski Turcin, baliya, a to sve govori tko je na cijemu! Shavacas, smece parazitsko????
kažeš mu istinu ,a on se ljuti, svašta :D
Sad će purgeri početi kmečati kako su hercegovci krivi za ovaj trgovinski rat. haha.
znaju purgeri dobro ko je dosao u banja luku da zapocne ovo sve.
Sta ovaj lupeta, a?! Placnik ce uciniti tocno ono sto mu se preko kolonijalnoga upravitelja kaze da napravi, tako da nekome drugom palacenicko djubre ovakve price o "autonomsnosti" moze prodavati!