Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tako je ,nemojte dozvoliti da vas ugase i nastavite i dalje da nas trujete i zagadjujete i nemojte ni marke uloziti u zastitu okolisa. Primitivna nerazumna marvo.
@SrbiskyVuk prvo se informisi pa komentarisi. GIKIL nije privatna firma. 51% je u vlasnistvu GLOBAL STEEL HOLDINGS LIMITED, a 49 % je u vlasnistvu KHK LUKAVAC.
@SrbiskyVuk Radnici se prije svega bore za svoja radna mjesta, tj. za svoj hljeb, i neće oni ulagati u ekologiju, a pored treba i da se dobije razuman rok za ispunjenje ekoloških zahtjeva. Pa i radnicima je stalo da rade u ekološki čistoj fabrici, ali to je nemoguće ostvariti za mjesec dana.
Ova ekološka bomba zajedno sa Sodom, Termoelektranom, Rudnikom mrkog uglja Banovići, tuzlanskom kanalizacijom je pobila više ljudi u miru nego što je pobijeno u ratu. Broj umrlih, broj oboljelih od oboljenja koja su i direktnoj vezi sa zagađenjem u općinama nizvodno od navedenih trovača je u stalnom porastu. Radnici su žrtva administracije koja želi da sačuva debeli profit, huškajući ove jadnike da se mrznu po protestima.
Direktora uhvatite, skinite ga golog i zavežite za drvo, pa nek cijeli svijet vidi šta ovdje poslodavci i država rade...Naučite majmune za sva vremena da radnik ima ista prava kao i direktor i da ovo nema nigdje u svijetu! Makar ga obrukajte, pa nek bude to lekcija svima ubuduće!!! Golog ga skinuti i zavezat za drvo!!!
Plate dobre, čak ogromne kod ovih "sindikalista" i manekena sa šljemovima! Pretplaćeni da šute i truju! Sad našli da protestuju. Gdje ste bili sve ove godine? Bilo vam dobro? A ostalih 500.000 građana TK? Samo dinamit i razvaljuj!
Gledaj plavog šljema na zadnjoj slici👌
Samo najveći bager nabavit i sravnit sve sa zemljom. Onda zasadit neko drveće tu. Možda se zemlja oporavi za 50 godina
Ma ja ba...nek pocrkaju svi ostali koji nemaju veze s Gikilom. Bitni ste vi. Tako eeeee
Ma idi te pravac u sarajevo ali prestani te uništavate ono što pripada nama svima priroda i okološ i vaše i naše zdravlje
Domovi zdravlja su puni djece na inhalacijama..sta vam tu nije jasno?
RADNICI...nemojte se blamirati bez veze. Od obustave rada nema nista. GIKIL je ogroman izvor novca za pojedine stranke i pojedince koji su u vrhu vlasti. Oni nece dozvoliti zatvaranje fabrike.
Slika 15, djevojka sa plavim šljemom, ljepotica... Kako je samo fotograf sroči u ovoj gomili... Dobro oko ima, priznajem.
A nisi vidio na istoj fotki djevojku sa bijelim šljemom .
U sindikatu sve crveni kmeri
Stani bolan...medjunarodna kompanija? I sta hoces onda od vlade Federacije? Jugonostalgicari nikako da shvate da nije vise drzava vlasnik firmi i da ne mozes pred vladom protestovati jer ti privatnik nije obezbjedio uslove da njegova firma radi kako treba... Umjesto da se protestuje privatniku gazdi da uvede potrebne mjere zastite koja se tice njihovog zdravlja i da se nastavi raditi kako treba, ono se protestuje vladi da mu ne namece obavezu uvodjenja tih zastita...
gasi govna
Zalosno sto sindikat radi u interesu uprave..oni trebaju protestvovat svom indijcu on ih je doveo u ovu situaciju..sindikat se bori za radna mjesta i to je uredu,al nisam cuo ni jednu ruznu rijec sindikata protiv ovih ubica indijaca..nije vama vlada kriva vec onaj ko je upravljao kompanijom sve ove godine..
Samo zatvoriti ovaj rasadnik karcinoma. Ne postoji veci zagadjivac na Balkanu. Zenicka zeljezara je mala beba u odnosu na gikil