Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Glasat cu za dodika dok sam ziv, 430 eura plata, pa ima li to igdje , RS najaca :)))))
@RoccoGrey za Boookira glasaj bolje.. Imaš dvaes' markica više! Fuj , kako glupi ljudi. Crkni stoko.😂😂😂
Za minimalac nije moguce registrovat auto.To ni u najjacim zemljama ne kosta toliko.
moja je plata 2500km u bosnu
ma da :P
Je bote koje ste fukare i jedni i drugi. U Hr prosjecna placa za februar 2019 - 6300 kuna ili 840 eura. U Sloveniji minimalac 700 eura, a prosjecna placa 1100 eura. A sve kao ista drzava bila
Mene strah da se bosanski pravoslavci zbog nizih plata ne presele kod nas u federaciju. Eto him Njemacke ako im je malo otisao je i moje komso Todor sa djecom i suprugom Smiljom i pise SMS nikad vise u BiH sa vama balijama zivjela Merkel. Ja rekoh ekhamdulilah da covjek naso srecu.
Prosječna plata u Federaciji je 911 KM, što je cijelih 26 KM više nego u RS. Nije šta, ali valja prosječnom nacionalisti. Takva plata ne pokriva ni 50 posto potrošačke korpe ni u RS, ni u Federaciji. Ali sve dok je ovdje prosječna plata viša i za jednu marku, mi ćemo imati osjećaj da nam je dobro i neće nam trebati nikakve promjene.
@Focus Upravo tako. Nevjerovatno umobolni narodi. Užas!
molimo da od sad RS ne zovete "manji entitet" nego "jaci entitet"
U Federaciji 924 KM (bez uračunatog toplog i prevoza)
@Bosanski Brod 100% Pa vidis da moraju nagurati (tako da se izrazim) pa makar i objavama, onu pricu predsjednika manjeg BIH entiteta kako ce u rs-u do naredne godine biti prosjek plate 1000 maraka! Znaci do Aprila 2020 godine, je 12 mjeseci, svaki naredni mjesec ce prosjek "rasti" za 1,36%!
Definicija prosjeka: Tacan zbir, ne tacnih podataka! Kad se hoce manipulisati za finansijama onda se cifre pretvaraju u postotke i prosjek! Jos jedno pljuvanje po narodu od aktualne vlasti!
😂😂😂😂😂Realno ljudi tamo gladuju...Da nije jeftine krmetine i čvaraka ko zna šta bi bilo....
@gooUser10298275x323 Hehehe.. Sreća pa je ovde super. E moj bilmeze, zbog takvih kao ti, sve i propada. Fuj!
Povećanje plate ne znači da radnici imaju veću kupovnu moć. To znači da su plate u skoro istom rangu sa inflacijom eura.
kad im je tako dobro jesu li rezervisali odmore na poznate svjetske destinacije?? ;) Vecina ih nema za sampon da se operu, kod njih je sve jos u vremenu kad su zaprezna kola bila glavno prevozno sredstvo ;)
A ko se nastavi ovakvim trendom dolazi će im i iz Srbije!
RS silaaaaaa!!!!