Privreda
84

Prodato 90 posto stanova u kompleksu blizu Trening centra NSBiH

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U zeničkom naselju Crkvice u toku su finalni radovi na posljednjem od pet stambeno-poslovnih objekaka u okviru kompleksa investitora Almy gradnje.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, radovi na posljednjoj zgradi kompleksa, koji se nalazi u neposrednoj blizini Trening centra NSBiH, trebali bi biti završeni do kraja godine, a do sada je prodato više od 90 posto stanova.

"Prvi stanovi su prodati već prije godinu dana, kada je napravljena prva zgrada, a do sada je rezervisano i prodato oko 90 posto stambeno-poslovnih jedinica u okviru kompleksa", kazali su iz Almy gradnje.

Svi stanovi su građeni prema evropskim standardima, a prodaja se vrši po principu "ključ u ruke". Kompleks se sastoji od suterena, prizemlja i četiri sprata, a u okviru kompleksa nalazi se 128 apartmana. Suteren je površine 65 m2, prizemlje 53,26 m2, a površine stanova se kreću od 19 do 54 m2.

"Svi stanovi imaju termoizolaciju debljine osam centimetara, PVC stolariju sa roletnama, kao i vrhunsko podno uređenje. Svaki stan ima zaseban vodomjer, kalometar i interfon, a sve stambene i poslovne jedinice priključene su na gradsko grijanje", dodaju iz Almy gradnje.