Iskorak u poslovanju
3

Predstavnici kompanije Google posjetili Sloveniju, razmatrali mogućnost daljnje saradnje

Klix.ba
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Delegacija američke multinacionalne IT kompanije Google sastala se u Sloveniji sa vladinim zvaničnicima, kako bi razgovarali o mogućim područjima saradnje, saopćilo je u petak Ministarstvo ekonomskog razvoja i tehnologije Slovenije.

Google je predložio saradnju u oblasti slovenačkih malih i srednjih preduzeća, gdje su uvidjeli da bi se mogla pružiti rješenja za podršku izvoznicima.

Kompanija je predstavila svoj centar dizajniran za pomoć malim i srednjim preduzećima, koji su nedavno otvoreni u poljskom glavnom gradu Varšavi, a koji također pokriva Sloveniju.

Iz slovenskog ministarstva je saopćeno da Google vidi Sloveniju kao uspješnu, tehnološki orijentisanu, ekonomski stabilnu državu koja svojom dobroobrazovanom radnom snagom i dobrim poslovnim okruženjem nudi mnoge mogućnosti.

Slovenačka vlada i privatni poduzetnici posjetili su SAD u septembru 2016. godine, kako bi se sastali sa predstavnicima nekoliko IT multinacionalnih kompanija, uključujući i Google.

Vlada vjeruje da kompanije koje razvijaju tehnologiju za nove poslovne modele predstavljaju priliku za Sloveniju da napravi iskorak u poslovanju i tehnologiji.

Vezani članci