Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e jeste ga snizili hahahahhah pa ovo samo glup covjek moze se radovat,pa opet cijena daleko veca nego sto je bila prosle godine
na struju opet isplativije grijanje
Jest sad dok je ljeto.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Уз инфлацију и раст неких трошкова, цијена би требала бити 400 КМ, а и са том цијеном много зарађују. Све преко тога је злоупотреба од стране ових. За извоз трупаца треба увести трајну забрану, па ако не може да се преради овдје, нека стоје у шуми.
Pa kako im se dosad isplatilo a sad salju na biro a mislili na bjedi pare uzet za sezonu kreteni kapitalisticki udba njima treba
590km struje necemo potrosit za mjesec dana. Tonu peleti hocemo. Tako da ova zima ide definitvino grijanje na struju.
Meni su dali popusta na 15t peleta sa 580 na 540 i to bez prevoza sto sam naravno odbio hladno..
Neka sirovinu za proizvodnju peleta uvoze, pa neka onda pelet izvoze kako hoće. Ako sirovinu kupuju po jeftinoj cijeni u BiH, onda ga i trebaju prodavati ovdje po adekvatnim cijenama. Ili im naplatiti porez po svakoj toni pri izvozu jednak razlici cijene sirovine ovdje i na zapadnom tržištu. "Bizmismeni".
Svi trebaju preci na struju.Pa nek oni prodaju ku..u mome.A zabranit im izvoz đubradi.I to je krivica sto je rat u Ukrajini.Fuj
Kakvi rezultati kakvi bakraci. Nemas inspiracije da nadjes nesto pametno da pises pa zahebavas narod. Kad spuste na 300 ko prije par mjeseci moze se o necem pricati. Prava je istina valadari drvosjeca pohlepni, novinari koruptivni jer su na njihovoj strani. Pa gdje ce novinari hljeb naci nego u podrsci pohlepnih-oni koji kradu od naroda pod pokrovstvom drzave i pohlepnih 'jezika'..
AKO IZVOZI ogrvno drvo i poluproizvode od drveta BALVANE I DASKU .......NEK IMA 10000 radnika treba mu Z A B R A N I T I !!! Niko nije preci od strategije drzave. TRAJNA ZABRANA IZVOZA !!!
Kod nas u skandinavskim zemljama grijanje je jako lako riješeno i povezano sa geotermalnim izvorima iz okoline, ja plačam centralno 30 eura a zivim u luksuznom apartmantu u Malmu
Ne prisjedaj nam na muku
Daje klinac rezultate. Mali proizvodjaci koji nemaju priliku da lageruju trenutno prodaju uz nesto manje cijene. Veliki proizvodjaci lageruju i čekaju da se ukine zabrana izvoza
Cijena bi trebala biti max 350-400 ali mi smo neuređena zemlja bez zakona,inspekcija i normalnih institucija.A kvalitet peleta svake godine lošiji.I kome se začiti onim neradnicima obdusmenima.
Neki dan zvao svog distributera, covjek od kojeg uzimam pelet 6 godina. Prosle sedmice pelet bio 630, i rekao je da sacekam ponedjeljak, danas, da vidimo stanje sa cijenama. Jutros pelet u Knezini, na lageru kod proizvodjaca, 660km. Od prosle sedmice poskupioza 30km. I ne samo da je poskupio, nego i ne daju da kupis koliko hoces. Proizvodnja smanjena, pelet zastekan u lagerima, i cekaju oktobar.
Visina naših plata ne određuje cijenu robe, već ponuda i potražnja, a mi smo navikli dobro potraživati.
Nije neki pomak..
Nek se ubaci neki amandman da firme koje su imale ugovore sa nekim izvan BiH to mogu isposlovati, a da se ne sklapaju drugi ugovori. Kad taman misliš da su nešto dobro uradili uvijek ima druga strana.
I onda svi naprave retroaktivne ugovore i zakon okaci macku o rep. Ostaviti ovako, za vece dobro moze pokoji radnik i otkaz dobiti.
Izdajnička priča ! Ne dolazi u obzir.