Komentari (179)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SDA-ov odani direktor Isovic nije nikada stedio narodni novac. Na namjestaj je spiskao 155.000 KM a na nove racunare trosi i po 300.000 KM. A freelanceri kao i porodice naseg naroda koji zive vani moraju placati porez. Ako vam narode nije dovoljno i ako vam nije jasno da na ovaj nacin prikupljaju novac za kampanju da bi mogli kupiti glasove onda smo u gabuli velikoj.
Valja napuniti kriminalne dzepove. Dok se rasipaju i potkupljuju narod to debelo placa. Tipičan režim SDA kriminalaca.
Lopovi samo znaju krasti i lagati. Sudice vam narod olovkama u oktobru a Svevisnji na onom svijetu.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Serif Isovic direktor Porezne uprave je zajedno sa Aljosom Campara za dvije godine zaposlio 222 nova radnika. Svake sedmice se objavljuju konkursi za upraznjena radnja mjesta u Porenoj upravi. Samo me zanima zasto inspekcije ne rade nista po tom pitanju. Tako ti je kad si SDA-ovca pa mislis da si svemocan i svemoguc. Ali jos malo pa nestalo.
NEMOJ TAKO ŠERIF ISOVIĆ NIJE STRANAČKI ORIJENTISAN,TAKO REČE,ALI VIDI SE OVDJE PEČAT SDA KRIMINALA! ☝️
To je jedan od najvecih lopova u SDA. Poslusnik kriminalne hobotnice koji operativnim ranjama obavlja prljave poslove i krade. A ko nije shvatio da na ovaj nacin peru pare za izbornu kampanju jadan on.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
odoše vani freelanceri .pa budale jedne sve te pare potroše u bosni
Vidimo se bosno i pogani i hostapleri ZELENO-BOSNJACKI, najveci ste kriminal koji ljudski rod moze da zamisli, nadam se da ce vam djeci za lijekova trebati sve sto od naroda uzimate ( a nista mu ne dajete ni na kojem polju ) i da cete imati najgore patnje sa kojima se ljudsko bice moze susresti, OD SRCA VAM TO ZELIM I DOK SAM ZIV CU VAS PROKLINJATI I VAS I VASE NAJBLIZE.
AUG-1031 obrazac je prvo za domace samostalne djelatnosti i drugo uplacuje ga poslodavac. Nije legalno da nama za prihod iz inostranstva uopce dajete taj obrazac. A AMS obrazac nema kolonu za rashode koju mora imati jer zakon kaze tako.
Pa zar nije dosta majku vam .ebem??? Pa zar nije dosta 22 godine kradje??? Pa koliko vam treba, napisite, skupit cemo...samo nas malo ostavite na miru!!!!!!!
Nema vama zivota. Pogan vas unisti. Tu istu pogan podrzava ono sto vi zovete narod a pamentan svijet rulja. Udar i na oni malo pametnih. Ko prije napusti vukojebinu tim bolje.
Samo oporezovati, ali i uvesti red u poreskoj politici. ZA to nedostaje pravna država, koju na žalost nemamo. KO su ti "balavci" da im se mora objašnjavati zašto moraju plačati porez državi????? Koja to država objašnjava nekome zašto mu uzima porez? Sad treba ozakoniti ko treba a ko ne treba plačati poret na prihode, jeli to poenta? Ako volimo BiH one istupe "balavaca" bi osujetili. Ali i digli svoj glas na i ovaku nepođtenu poreznu politiku.
Kome se ne svidja nek seli u Dubai gdje je 0% poreza. Ako bi da rade iz BiH i da trose novac u BiH ima i da plate porez.
Freelance se moze raditi i iz zatvora zar ne?
"Porezna uprava se stavlja na raspolaganje" Al' me nasmijase ujutro...pa niste sposobni idgovoriti na jedan mail vec 5 dana. Kreteni nesposobni
Sada svaki freelancer nek lijepo podnese tuzbu protiv banke preko koje radi...(na osnovu zastite licnih podataka) Banke kao najveci lihvari rade u dosluhu sa poreznom,jer u suprotnom ne bi imali podatke o protoku novca...
Porezna uprava samo primjenjuje vazece zakonske propise..porezna uprava nije samostalna uprava vec je uprava u sastavu Ministarstva finansija sto je porazavajuce imajuci u vidu da se ministar finansija bira stranackim putem te da je samim tim Porezna uprava politicki zavisna..kada porezna uprava bude samostalna uprava, tada cemo imati pravu poreznu upravu..mislim da i sama porezna uprava to zeli ali je nemocna u nastojanju da se otrgne od ministarstva finansija i politike..
Podrzavam poreze ali maksimalna stopa 5%. Sasvim je dovoljno 5%, a oni koji ne mogu da se namire iz tog budzeta, fino negdje drugo nek se zaposle. Podrzavam i ovo za zdravstvo od 4%, to se uklapa u ovo moje 5% svakako i podrzavam ovo o izbjegavanju dvojnog oporezivanja, to je ok. Ispadose ovi jos i ok, samo nek jos smanje sa 10% na 5% i imaju moj glas
Otvorit cu račun u Panami ali vama nadam mamu vam jeeebbbeeemmmm pljačkašku. Samo to I znate raditi pljačkati I otimati.
MIRSAD HADZIKADIC je prije pet dana dao konkretan prijedlog kako doci do rješenja, a sve ove unilateralne postupke vlasti treba osuditi. SDP kao dobra prepisivac, ali blizi medijima je to predstavio kao svoju ideju...
https://www.facebook.com/notes/mirsad-had%C5%BEikadi%C4%87-platforma-za-progres/reagovanje-regulisanje-poreske-obaveze-po-osnovu-svih-priliva-novca-iz-inostrans/648350838855072/
Pa hajvani samo ste sje*ali i banke s ovime, sad ce jos vise sive ekonomije biti i "na ruke" od dijaspore.
Pa naravno. A freelanceri ce svakako naci nacin da dobijaju uplate koje ce tesko pratiti. Samo ce napraviti kontraefekat.
Pa nije njima cilj to, nego da retroaktivnom naplatom poreza od 2015-te finansiraju izbore ove godine. Freelanceri prelaze na kripto valute, a banke ce najebat samim tim jer su dali podatke, pazi sta ti kazem :)