Privreda
0

Obuka za menadžere iz oblasti metalske industrije u SERDA-i

FENA
Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA) 26. i 27. decembra u Sarajevu će organizirati obuku za menadžere malih i srednjih preduzeća iz oblasti metalske industrije iz prekograničnog područja BiH i Srbije, a u okviru projekta koji finansira EU "Povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i jačanje prekograničnih veza u metalskoj industriji - EUMETAL 2".

Cilj obuke je jačanje ljudskih kapaciteta malih i srednjih preduzeća, njihovih organizacionih i pregovaračkih vještina, kao i upoznavanje o osnovnim principima upravljanja, rukovođenja i pravilima modernog menadžmenta.

Na obuci će biti obrađena tema "Organizacija, vođenje i interna komunikacija" koja obuhvata zahtjeve, probleme i praktična iskustva modernog menadžmenta, i tema "Pristup prodaji, proširenje tržišta, pregovaranje", koja će obuhvatiti načine povećanja konkurentnost i strategije razvoja prodajno orijentisane organizacije.

Projekt "Povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i jačanje prekograničnih veza u metalskoj industriji - EUMETAL 2" finansira Evropska unija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija - BiH.

Ukupna vrijednost projekta je 365.432 eura, od čega je Evropska unija finansirala oko 83 posto (304.070,34 eura), a preostalih 17 posto (61.361,66 eura) finansiraju SERDA i RRA Zlatibor.

Obuka će biti održana u hotelu Terme na Ilidži, najavljeno je iz SERDA-e.