{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SERDA raspisala "Javni poziv" za edukaciju o pisanju, apliciranju i upravljanju EU projektima

10.1.2014. u 15:00
0
3
SERDA raspisala "Javni poziv" za edukaciju o pisanju, apliciranju i upravljanju EU projektima
0
SERDA raspisala "Javni poziv" za edukaciju o pisanju, apliciranju i upravljanju EU projektima
U cilju jačanja ljudskih kapaciteta i kompetencija spram apsorbcije pretpristupne pomoći Evropske unije, kao i poboljšanja vještina neophodnih za procese prepoznavanja i razrade projektne ideje, pripreme projekata i apliciranja na EU fondove, a u svrhu podrške preduzećima u metalskoj i drvnoj industriji i sektoru turizma u razvoju tržišta rada i novih vještina i znanja, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, u saradnji sa projektom FIRMA (Fostering Interventions for Rapid Market Advancement), raspisuje "Javni poziv" za prijavu na program edukacije o alatima i potrebnim vještinama za uspješno pisanje, apliciranje i upravljanje EU projektima.
Program je namijenjen privrednim subjektima u metalskoj i drvnoj industriji i sektoru turizma, koji planiraju dodatno obučiti zaposlene radnike radi sticanja novih vještina i znanja i održavanja postojeće zaposlenosti. Programom se nastoje ojačati ljudski kapaciteti i kompetencije spram apsorbcije pretpristupne pomoći Evropske unije.

Prenos teoretskog i praktičnog znanja će se realizirati putem programa rada sa ukupno četiri tematske cjelina /modula/, i to

1. Razumijevanje Evropske unije
2. Programi finansijske podrške i fondovi EU
3. Izrada projektnih prijedloga prema PCM-u
4. Popuna aplikacija na EU fondove

Programom rada je predviđeno da se najviše časova u toku edukacije posveti izradi projektnih prijedloga prema PCM-u (Upravljanje projektnim ciklusom – Project Cycle Management).

Partner u realizaciji programa je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Polaznici će kroz intenzivni program edukacije pod stručnim vodstvom predavača s bogatim iskustvom na EU programima i projektima steći vještine koje su neophodne za procese prepoznavanja i razrade projektne ideje, pripreme projekata, apliciranja na fondove, kao i procese razrade i izrade projektne dokumentacije.

Predviđeno trajanje edukacija je pet dana.

Edukacija će se održati u periodu 20. - 24.01.2014. godine.

Cijena edukacije po polazniku iznosi 600,00 KM plus PDV.

Privredni subjekti mogu prijaviti najviše dvije osobe koje će pohađati edukaciju.

Troškove edukacije finansiraju Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i projekat FIRMA u procentu od 50% od ukupnog iznosa cijene, dok ostalih 50% finansiraju privredni subjekti koji se prijave za učešće u programu edukacije.

Na program edukacije mogu se prijaviti svi privredni subjekti u metalskoj i drvnoj industriji i sektoru turizma.

Nakon uspješno savladanog programa, polaznici će dobiti potvrdu/uvjerenje o sudjelovanju na edukaciji i postati članovi Kluba Projektne akademije koji će se periodično sastajati u svrhu razmjene najnovijih informacija i iskustava o EU fondovima.

Privredni subjekti, koji se namjeravaju prijaviti na program edukacije, obrazac za prijavu mogu preuzeti na web adresi: www.serda.ba i www.ceppei.ba ili lično u prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije, Hamdije Čemerlića 2/11.

Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: [email protected], faxa: (033) 663 - 923, na protokol ili poštom na adresu Sarajevska regionalna razvojna agencija – SERDA, ulica Hamdije Čemerlića 2/11, Sarajevo.

Rok za dostavu prijava je 16.01.2014. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefone: (033) 703 – 801 ili (061) 218 107

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: