Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kredit uzmu mladi na 20 godina zarobe se za pola života faktički dobiješ od Banke 250.000 KM kupiš prosječan stan vraćaš 500.000 rata it je bar 1.400 KM , a dobiješ 12.000 KM šta ti pomaže tih 12.000 KM. Napravite socijalne stanove kao u EU da plačaš simboličnu kiriju i nećete trebati davati te novce.
Hajde da se malo smijemo ovo jutro! Mali zeleni dobili nalog da ovaj POKLON nista ne valja i da ne treba. Mislim da ovi mali zeleni ni sami ne vjeruju u ovo sto pisu! Pa ne valja ni porodiljama 1.200km mjesecno. Pa ne valjaju novi tramvaji, trolejbusi. Pa ne valja sanacija pruge! Pa ne valja izgradnja pruge do hrasnice! Mali zeleni, imali ista da valja?
PA IMA TO DA KRIJETE UGOVORE I DA KRIJETE DA STE NA ŠLJUNKU OD NIPA ZARADILI MILIONE, AL USKORO ĆE TUŽILAŠTVO DA UZME SVE PAPIRE PA ĆEMO DA VIIIDIIIMOOO JEHBALI TI MALI ZELENI VELIKU CHETNIC MAJKU
Stanovi u Sarajevu min 100 000 i sta ce omladina od tih 12 000,ni guzicu oprat
Moja situacija,kupujes stan od 140 000,ja i supruga radimo kod privatnika,trazimo kredit na 15 godina,ne mozemo dobiti,moze na 19,jer nemamo uslove za ratu ,uklapamo se u 740 KM,poslije pola godine banka dize kamatu,jednom pa drugi put i idemo na 900 KM,mene zanima ko stiti korisnike,ako nisam mogao vracati toliko kako odjednom mogu
Ministar i skupstina su toliko otudjeni od naroda i zdravog razuma i to pokazuju i komentari ovdje za koje oni ne mare.
Oglas treba da glasi: poziv za mlade kojima babo kupio stan, mlade u javnim kompanijama i mlade u stranackim strukturama. Ovaj sramni klijentelisticki projekat ove vlade ce im se kad tad osvetiti.
Stanove ne treba sad kupovati. Cijene stanova u su precijenjene. Trebaju pasti najmanje za 30%.
Ma jedno 80% trebaju past', jelde?
Najgluplji uslov da prije nisi imao stan… sta covjek imao garsonjeru 20kvadrata, ozeni se i logicno mora kupiti veci stan i zbog zene i zbog djece i vi mu ne date ovih mizernih 12.000 da kupi stan od 50kvadrata. A dat cete budzovanima da kupe stan od 300.000, a prije su vjerovatno zivjeli u stanu koji je bio na babino ili mamino ime… 😡😡😡😡
Ovoliko su davali prije 3 godine kad je garsonijera u Tibri kostala 60 hiljada KM a danas taj stan kosta min 120 hiljada KM,ja i zena ne mozemo dici kredit, radimo kod privatnika i nije nam sigurno zaposlenje,e jedino ko radi u drzavnoj sluzbi dobro dodze 12 hiljada+kredit jer su osigurani do penzije,ali da bi se zaposlio treba ti 30 hiljada KM i da znas nekog iz stranke,prije je to radila SDA a sad je Nip poceo zaposljavati svoje ljude,zao mi je jer sam bio glasao za njih,ali prevareni smo.
Nadajmo se boljim rješenjima
Ne kontam, ovaj uslov samo ako je stan uzet poslije septembra 2022 godine, a uslov imaju svi koji su do 38 godina. Sta s onima koji su uzeli stan u koroni, u godini za koju se nije davalo? I prvi naredni konkurs poslijw poceli sa ogranicenjima “samo za stanove do 100k / 150k”? Popuse ljudi mogucnost prijave na konkurs zbog jebenih uslova a po svemu imaju pravo na ovu subvenciju
ovo je 100% tačno!
I svake godine mijenjaju uslove. Kako im se ćejfne! Mene i ženu odbili kad smo zajedno predali sve papire jer ona nije bila navedena u ugovoru za stan, a bračna zajednica, dupli papiri… halooooo?!?!?
Stan 200.000, Vlada pomaže sa 12.000, i opet kad predaš kažu sve popunjeno...znate,dok smo Bakirove, Ramine, i omladinu ostalih stranačkih uhljeba riješili, za vas nije ostalo ništa.
Pa ne razumijem sto mali zeleni predaju zahtjeve za dodjelu ovih 12.000km. Pa to nista ne valja! Mali, malecki zasto predajete zahtjeve? Zasto se sve do marke podijeli mladima evo vec godinama? Navala,a nista ne valja! Pih kaka! U,u malecki!
Ev jedno pitanje. Ako se protiv mene vodi postupak na sudu i ako sam odradio uvjetnu kaznu mogu li Pasos izvaditi....
kad su pretezno mladi se snasli ovdje ili vani kad vise nema mladih ili je manje oni tad pomazu kad iz Bangladesa dolaze radnici e ovo je plansirana igrra sa intelegencijom
Jah