Privreda
2

Nikica Ljubić novi direktor Aluminija

Klix.ba
Nikica Ljubić imenovan je danas za direktora Aluminija d.d. Mostar za puno mandatno razdoblje, u trajanju od četiri godine. Odluka o imenovanju donesena je većinskim brojem glasova na današnjemu zasjedanju Nadzornoga vijeća Aluminija.

Ljubić je, počevši od 28. aprila ove godine, bio vršitelj dužnosti direktora Društva, kojeg su imenovali članovi NV-a nakon što je prethodni direktor, Željko Kordić, podnio neopozivu ostavku na tu dužnost.

Novi je direktor danas izabran između trojice prijavljenih na javni konkurs. Sjednici NV-a prethodio je razgovor sa svim kandidatima, a osim Ljubića, u konkurenciji su bili Dalibor Miloš i Goran Ćavar.

Ljubić je imao najbolje kvalifikacije i pokazao najrealniju viziju oporavka najvećega bosanskohercegovačkog izvoznika koji je već mjesecima u krajnje nezavidnomu položaju, s blokiranim računima i ugroženom likvidnošću, u nemogućnosti da izvršava čak ni one osnovne tekuće obaveze, nužne za održavanje postojanosti proizvodnje.

Direktor Društva Nikica Ljubić rođen je 1973. godine, prije preuzimanja dužnosti direktora Društva obnašao je niz funkcija u Aluminiju (između ostaloga bio je pomoćnik direktora Društva za strateški razvitak, direktor Sektora komercijalnih poslova, direktor Održavanja…), u Aluminiju je zaposlen od 2002. godine te jako dobro poznaje tvorničku problematiku i kadrovsko stanje.