Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A najbolju uslugu dobijes u ugostiteljstvu , a najgoru u finansijama ...
Milorad Dodik ima platu 10000 a konobar 500 maraka,pa Tanja Vulić 7000 a drugi konobar 500,onda svaki poslanik u parlamentu 5000 i više a radnici Kort marketa 500 i za čas dođemo do prosjeka! A šta prosjek pokazuje? Da jedni svima solidno a u stvari je jednima super a drugi preživljavaju
Bakir ima platu ne zna ni koliko ima a konobar u Sarajevu 6 glava
Koliko ima jednih a koliko drugih. Ako je odnos 100:1, ne kvari to statistiku puno
No shit Sherlock, bankar i ekonomski analiticar imaju vecu platu od konobara i cistacice?? Pa to je nevidjeno.... LoL
Umjesto da bude naopako! Institucije i administracija trebaju manje Plate da primaju jer su nerealni sektor! Ono zive na grbači radnika, poreznika i drugih!
kad ona slama vulic ima 7000 vrijeme je da se oprostimo od postenja,,,,fujjjj
U Sarajevu konobara nema jer ih ne placaju kad je bila korona sve ih otpustili.. Otisli ljudi u HR preko ljeta brod njemacka sve samo da nije ovde..
Koliko sam informisan, minimalna plata u RS-u je 540 KM. Sve dok minimalna plata ne bude 1000 KM, neće biti boljitka za radničku klasu.
A to u Sarajevu bolja za konobare?? Pa poznato da konobari zive od baksisa.. dnevnica konobaru je max 30 maraka.. A u Metropolisu je mjesecna plata 600 maraka
RS racuna topli obrok kao dio netto place a federacija ne. Dakle, netto placa u federaciji je dosta visa, samo su razlicite metodologije racunanja.
pa i treba bit veca u federaciji tamo pristizu dvije trecine para i djes ba sarajvo poredit sa listicom il sipovom 😂✌
Kad se ostali rs-ovci vakcinisu ocekivat je da ce i plate biti bolie. O srpi uradite to vec danas i zastitite sebe i svoje najmilije.
Pa tako je sve manje ovih sa 700 jer odlaze vani, a paraziti u vlasti ostaju i čak povećavaju primanje, eto zašto prosječna plata raste.
to su plate raje.. sta je s vlastelom 🤣 bas me zanima kakvo je stanje u Federaciji
U federaciji jaro moj ne možeš više naći nikog da ti radi ispod 100KM dan.
Najviša plata u Federaciji je u parlamentu a najniža svugdje drugo
zamisli vulic borenovic nesic svi imaju preko 5000 km a posten radnik koji ne prepozna ni kad je dan ni noc ima 700 km i onda dodje viskovic i kaze penzije rastu 2% tj sa 400 na 4008 km 😂bem te zivote ,,,
Jedni jedu meso, drugi jedu rižu, u prosjeku svi jedemo sarmu. Eto to je ova statistika.
Predobro objašnjeno
Snsdovci imaju milione a Petar i Jovan imaju zita i buranije.