{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Modrička rafinerija ulja u novim gubicima

F
2.5.2014. u 10:46
3
49
Modrička rafinerija ulja u novim gubicima
3
Modrička rafinerija ulja u novim gubicima
Rafinerija ulja Modriča i u ovoj godini je nastavila negativni trend finansijskog poslovanja.
Za prva tri mjeseca ove godine to preduzeće iskazalo je novi gubitak od oko 1,7 miliona KM.

Novi minusi u poslovanju u ovoj godini povećali su akumulirani gubitak Rafinerije na čak 53,6 miliona KM na kraju marta 2014. godine.

U finansijskom izvještaju za prvi kvartal 2014. godine, objavljenom na Banjalučkoj berzi, navodi se da je Rafinerija ulja imala prihode od oko 11,4 miliona KM, dok su rashodi iznosili oko 13,3 miliona KM.

Prihodi od prodaje učinka povezanim pravnim subjektima iznosili su oko 4,4 miliona KM, prihodi od prodaje na domaćem tržištu 3,6 miliona, a od plasmana na inostranom tržištu 1,9 miliona KM.

Ovo preduzeće, navodi se u finansijskom izvještaju, ima odložene poreske obaveze od 1,7 miliona KM, dugoročni kredit od 5,1 milion KM i ukupne kratkoročne obaveze od oko 11,1 milion KM.

U odnosu na isti period prošle godine, u modričkoj Rafineriji je smanjen broj radnika, s 586 na 541.

Rafinerija ulja u Modriči, kao i Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu i banjalučki "Nestro petrol“ su u većinskom vlasništvu ruske kompanije “Neftegazinkor”.

Još ranije je u revizorskom izvještaju za 2012. navedeno da je Rafinerija ulja u Modriči prihvatila i potpisala korporativno solidarno jemstvo radi osiguranja zahtjeva "Vnješekonom banke“ iz Moskve kao zajmodavca po kreditu sklopljenom početkom 2008., kojim je dogovoreno dostavljanje novčanih sredstava do 40 miliona eura većinskom vlasniku, ruskom preduzeću "Neftegaz“.

Revizorska kuća "Deloitte“ Banja Luka je tada skrenula pažnju da je, po osnovu preuzetog korporativnog solidarnog jemstva, Rafinerija ulja time prihvatila bezuvjetnu uplatu bilo kojeg iznosa do visine od 40 miliona eura zajmodavcu i to u slučajevima dospjelih iznosa za uplatu po spomenutom kreditu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: