Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sada sve daju povećavajući dugovanja KS sa 150 mil KM prije 4 g. na sadašnjih preko 300 mil. KM. Ali, avaj, Bošnjo to ionako ne konta - skontaće njegova djeca kad budu vraćala u narednim decenijama.
Molim vas kada kazete be kamatni, to treba da bude bas bez kamate a ne neka refundacija preko banaka.
Odakle pravo kantonu da daje kredite? To je posao banaka
Centralna banka postavlja kamatnu stopu, sta ovi bilmezi glume?
Banjalučanin sam, a imao trebu iz Sarajeva. Devet mjeseci smo se zabavljali. Da li imam pravo na ove kredite? Hvala unaprijed na odgovoru.
Opet neće dobiti te povoljne kredite oni kojima najviše treba, a to su trgovci-pojedinci, jer banke traže platne iste, a oni ih nemaju, jer su paušalci. Tako da su prisiljeni uzimati kredite u mkf po visokim kamatama.
'Beskamatni'. Čemu bajke gospodo? Banke će dobiti za troškove kredita iz budžeta KS to jest od gradjana. Forto gitarista uzeo šemu od JNA bankara Nećka i podigao na viši nivo. Što da ne, kanton pomaže privrednike?! Zato što kriterij za kredit nije više komercijalni nego postaje politička podobnost.
Sto ce bankari ako su beskamatni krediti,dajte im pare iz ruke u ruku,svakako radnik kod privatnika nece vidjeti nikad povisicu,a oni sve bogatiji i u recesiji i inflaciji ne osjete ,sto bi osjetili plata ista 10g,a njihove robe svaki dan skuplje.