Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E hoće im bit' muka nać' poslije posao, u CV.u im piše Microsoft..
Mozda je zamjenik direktora bio Nedzad Brankovic,pa zato dobili otkaz...on bi s*** i MS kakv je xD :D
U Apple-u ga sigurno nece dobit :-)
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Koliko košta iznajmljivanje klixa u predizborne svrhe? Koliko je Slučajnom prolazniku dubok džep? Zar je tolika prpa uhvatila crvene da su iskeširali pare javnih preduzeća da se pljuje po glavnom oponentu i osobi za koju su govorili koga nema, bez njega se može! OTKAZ ONIMA KOJI NAS VODE U PROPAST!!!
.......a šta se čudite.......kapitalist nije socijalni radnik, neće plačati nekome za nerad, odnosno ukoliko mu nije potreban.......... takva metodologija je poznata u ovim našim državicama u regiji, pa zato i jesmo u banani......svako radno mjesto u državnom i javnom sektoru je poduplanu, sami sebe jedemo i nečemo još dugo tako............
Isti bi broj bio otkaza visak radnika u Grasu ili Parlamentu BiH
Ne vjerujem koliko priprostih budala ima ovdje koji se vesele i gustaju na otpustanju radnika,a isti ti svi zajedno u 10 zivota ne bi zaradili koliko jedan radnik u Microsoftu u nekoliko godina....da ne spominjem otpremnine i da svaki od tih radnika ima i koju dionicu od Miscrosofta...ili cak koliko su napredniji po obrazovanosti...
...ZAŠTO PITAŠ KADA I SAM ZNAŠ ODGOVOR...LJUDI SE NE VESELE TUĐOJ NESREĆI ...ALI S DRUGE STRANE SE SAV ZAPAD VESELIO KADA JE VIDIO KAKO SE RASPADA JUGA I KAKO NESTAJU FIRME KOJE SU GRADILI ODVAJAJUĆI OD SVOJNIH USTA MNOGI RADNICI I UDARNICI OGROMNIH KOMBINATA O KOJIMA SE PISALO PO CIJELOJ ZEMALJSKOJ KUGLI BILO IM DRAGO ŠTO SU KAO "DOKAZALI" KAKO SOCIJALIZAM NE VALJA,A USTVARI OD NOVCA PORESKIH OBVEZNIKA PLATILI PLAĆENIKE DA HARAJU JUGOM I ZAVADE NAROD...SADA SE SVE ZNA I NIŠTA SE NE SAKRIVA I DA SE HOĆE NE MOŽE...UGLAVNOM VRAG DOĐE PO SVOJE A NOVA NADA SE RAĐA NA ISTOKU I SJEVERU...RUSIJA ,KINA,KOREJA I ISLAMSKI SVIJET....PRAVDA DOLAZI
Sizifovski posao je,kako si rekao,samo POKUSATI objasniti nama Balkanjerosima nekaj,a kad napokon dopustimo da nam netko objasni..e,tu tek nastaje problem.Svidja mi se ova tvoja zadnja recenica,morat cu je pocet koristiti.Problem je samo sto je Amerika vec ozdravila,a mi jos uvijek jebeno kisemo i kasljemo...vec je postalo kronicno,pa je zabrinjavajuce.
To si naravno apsolutno upravu, a sto se tice placanja mislio sam na plate kod nas, licno sam se uvjerio.
Bosna ima malo ispod 200 000 zaposlenih u javnoj upravi, A Microsoft verovatno najjaca firma na svetu koja moze da kupi ceo balkan a da netrepne posle otpustanja oko 120 000 zaposlenih. Dali je problem u produktivnosti ili necem drugom verovatno nikad necemo saznati... :).
...a u hrvackoj sve redm napuštaju državnu upravu i otvaraju sopstvene tvrtke...traži se štela za poso u realnom sektoru, ljudio vole bacat grah oćel plaća 1 sljedećeg il 1 sljedeće godine :)
Commie Hrvatska makar proizvodi pamflete i reklame za more :)...sta im je ostalo od jedne od najacih brodogranji u Evropi...
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Nema za njih zime, kad su se mogli u takvoj kompaniji zaposliti, mogu u bilo kojoj drugoj, a i svoje osnovati.
...osnivanje sopstvene kompanije ja lako na riječima...sve dalje od toga je već "malo" teže...
@kraftwerk stari ,ako mislis da je tako lako izvoli.niko ti nece zabraniti da otvoris privatnu firmu vani.dovoljno je da imas 50 000 dolara pologa (minimum) koje ces investirati te na racun firme i poloa dobiti radnu i boravisnu vizu.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Lažne dolare,ma sve sam dao ti :-)
lobotomiju i aperkat u nos :-)
Upravo ti radnici su sami sebe napravili viškom, kroz izmišljanje svega i svačega čija uloga je mijenjanje čovjeka:)
Monetarni sistem ih je ucinio viskom i cinit ce nas sve viskom sve vise i vise. Tehnologija nije sama po sebi losa, los je sistem zasnovan na profitu koji tu tehnologiju upotrebljava za jos vise profita.
So Kraftwerk ...je li ima neki problem_?
Otpuštaju radnike, a sigurno ne top managere ili srednje managere, jer su im puno manje otpremnine. Ali opet 18K ljudi, previse
još jedan razlog više da im se krade kako stigne
Meni nikada nije bilo jasno kako moze Windows ili bilo koji drugi SOFT prozivod da kosta manje u USA nego ovde. U redu je da Amerikanac plati za Win 140 USD ako mu je plata 3000 USD i isto tako je u redu da Bosanac sa platom od 600KM plati 350 KM Windows. Shavatio bih da se tu radi o nekim prozivodima koji ukljucuju sirovina pa je mozda jeftiniji transport do USA ili nesto slicno ali radi se o softweru tako da je to samo i jedino politika kompanije.
kraftwerk ...ja ne vjerujem u politiku kao koncept, smatram da je prevazidjena. Samim tim , nemam svoje politicare pa nema potrebe njih bilo sta da pitam. I da, moj komnetar kada pisem "meni nije jasno" je potpuno retoricke prirode...meni je savrseno jasno yasto je to tako.