Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Djaba sve, jos koji mjesec i Mercator ide u stecaj, u Mercatoru bh. do sada otkaz dobilo vise od 20.tak radnika ...
čuuuj, plantaže kafe i kod nas :D hehehe...salim se, samo melju...a naslov kaze da proizvode..
ko mi puce -, puknem mu mamu...melju i pakuju, jašta...neće kafu u našoj klimi uzgajati tj proizvoditi...isto ko da banane "proizvode" a samo naljepnice stave na njih...
Uzgajanje i proizvodnja ne mora nužno značiti isto. Npr. uzgoj ne podrazumijeva prženje, mljevenje, i ostale procese kako bi se gotov proizvod ponudio krajnjem potrošaču, ali podrazumijeva druge procese kako bi zrna kafe učinio spremnom za dalju preradu i proizvodnju. Proizvodnja podrazumijeva čitav niz aktivnosti od kojih su neki planiranje potrebnih sirovina, razvoj kvalitete proizvoda, u ovom slučaju to je i prženje, kao i mljevenje kafe, itd. itd..