Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko FBIH ima termoelektrana ? Sve će to nova agenda pogasiti i spast ćemo na salakovac i jablanicu ...
EP HZHB - Termoelektrane 0 MW, obnovljivi izvori 727 MW.......EP BiH - Termoelektrane 1173 MW, obnovljivi izvori 564 MW, .....EP RS -Termoelektrane 900 MW, obnovljivi izvori 61 MWV...... Hercegovina će svijetliti, a Bosna ide u mrak.
Prljavoj proizvedenoj struji je odzvonilo, još tri, četiri godine i to je to. Industrijske grane koje koriste usluge termoelektrana će se kažnjavati ogromnim taksama, takvi proizvodi neće moći u EU, 70% izvoza Bosne je ugroženo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Na izrazito restriktivne mjere Brisela prema fosilnim gorivima reagovao je V. Orban nazvaši to ludošću te je kazao kako ih Mađarska i Poljska neće striktno poštovati. Ove mjere su donijeli euro zeleni i ljevičari - i oni ne mare za tim što će to nekim zemljama sa jugoistoka Evrope značiti drastičan pad životnog standarda a za BiH i dnevne redukcije struje.
svijet u strašnom previranju i krizi nećete to znati ako čitate ovo agendaško piskaranje po klix portalu.
Ovo je scenariji koji nas ceka, i to ne zbog evropske dekarbonzacijske agende, vec korumpiranih javnih preduzeca, pogotovo rudnika. Nevjerovatan je stepen ne sposobnosi sa jedne i korupcije (zaposljavanje i javne nabavke) sa druge strane.
Ja ne vjerujem da smo tolike budale i da tek tako odustajem od TE. Francuska 70% energije crpi iz nuklearnih elektrana, koje su gore od uglja
prema cemu su gore od uglja? nuklearne elektrane ne ispustaju CO2, a nuklearni otpad se zabetonira pod zemljom
Što ne pređu na 'obnovljive' izvore energije?
Sada mi je malo lakse.Ovi su gori od nas a mislio sam da smo najgori.
Švabo je od 1941 do 1945 vozo auta na drva. Ako auto more na drva more i generator na drva. Ha ja.
Solarna energija ne nedostaje. To što im mi ne možemo poslati dovoljno solarnih panela to je do nas. Sadaka država nas stalno podsjeća da moramo biti nesposobni.
Ovo izgleda da se svijet pretvara u scene iz pobiješnjelog Maxa..
Zapad je nametnuo pravilo da svaka zemlja ima kvotu ugljendioksida. Npr Kongo ima nisku kvotu ugljendioksida, e sad tu razliku između niske i dozvoljene kvote ugljendiksida može da proda. To znači da one zemlje, koje su preko dozvoljene kvote, kupuju tu razliku od onih zemalja koje su ispod dozvoljene kvote. I one su kao u skladu sa pravilima. Čikaška berza te trgovine godišnje okrene oko hiljdau milijardi.
A to što trgovina tim kvotama ne manjuje zagađenost, nikom ništa. Kako i na koji način Zapad misli namtnuti Kini, Indiji, Rusiji itd tzv karbonski porez iliti porez na zagađivanje okoline? Nikako, to mogu namtnuti samo malim državama.
Sta bi sa HE Vranduk? Niko je vise i ne spominje a slikanje za polaganje kamena temeljca davno palo.
U BiH mnogi kruha nemaju da jedu, struja je najmanji problem realno
a smjeniše gadafija, sad ni struje ni valute....ni školovanja i stipendija, ni posla, ni goriva....
Fulio si zemlju... Hahah
Jes jes
Ovi od silne svađe ne skužiše da odjednom kao zemlja dođoše u zelenu energiju
Možda treba razmisliti o nabavci privatnih generatora.Mislim,nek se nađe.
Nah... Generatori vole gorivo od 2 marke, ono od 4 marke slabo😉
odakle ti gorivo za generatore kad pumpe nece imati struje da ti naspu goriva?
Nedavno baš kad nije radila neka Term. Jablanica snadbjevala pola Bosne izuzetno važna brana Od ogromne važnosti