{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija: Pojačati angažman azerbejdžanskih investitora

S
29.4.2014. u 16:32
12
59
Lagumdžija: Pojačati angažman azerbejdžanskih investitora
12
Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija razgovarao je sa visokim zvaničnicima Azerbejdžana o jačem angažmanu azerbejdžanskih investitora u BiH.Lagumdžija je u odvojenim susretima sa predsjednikom Vlade Azerbejdžana Arturom Rasizadeom i ministrom ekonomskog razvoja Šahinom Mustafajevim razgovarao o konkretizaciji investiranja te zemlje u infrastrukturne projekte u BiH, prije svega u Koridor 5C.

Ovom prilikom sagovornici su elaborirali modele finansijskog učešća Azerbejdžana i zajedničkog rada firmi iz BiH i firmi iz Azerbejdžana na izgradnji Koridora kroz Federaciju BiH na pojedinim dionicama, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Tema razgovora bila je i saradnja dvije zemlje na realizaciji Transjadranskog i Jonsko-jadranskog gasovoda (TAP-IAP), te unapređenje ugovornih odnosa dvije zemlje zaključivanjem međudržavnih sporazuma iz oblasti ekonomijeSagovornici su podržali dosadašnje aktivnosti Azerbejdžana na osnivanju kompanija u BiH s ciljem otvaranja novih radnih mjesta u oblasti poljoprivrede.

Lagumdžija je bio uvodničar u panel-diskusiji o temi "Mjerenje održivog razvoja i socijalne inkluzije", koja je održana u okviru Drugog globalnog foruma zajedničkih društava Madridskog kluba, čiji je član.

Članovi Madridskog kluba prezentovali su tokom dvodnevne konferencije ključne vrijednosti Projekta zajednička društva Madridskog kluba u funkciji Razvojne agende UN, odnosno utvrđivanju novog skupa Održivih razvojnih ciljeva nakon 2015. godine.

Lagumdžija je pozvao članove Madridskog kluba koji dolaze iz Evrope da uticaj koji imaju u svojim zemljama iskoriste da bi pružili podršku novom pristupu Evropske unije prema BiH i ubrzanju njenog puta ka članstvo u NATO.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: