Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo za one kompanije koje nisu poskupile svoje proizvode. Peletarima dići cijenu 300%.
Vrlo malo peletara ima registriranu proizvodnju i skoro niko nije prijavljen kao kupac el.energije...Rade i troše struju sa baoijla prijavljenih na domaćinstva a žale se na poskupljenje struje.
Ja vam nebi nista ogranicavo,nema potrebe ,cijene proizvoda ste digli u nebesa,a plate su ostale iste,samo subvencije obicnom narodu,vi ste nakrali dovoljno svi do jednoga.
Ti kao da se politicarima obracas, pa oni su nas i pokrali. Ako odobre dodatno povecanje el.energije cijene ce jos svakako dodatno da odu u nebesa a i sad su vec visoko otisle.
Pljačka se nastavlja kampanjski,već mjesecima najavljuju poskupljenje struje.Kako bi Bičakčić,Hamović i razni mešetari tj profiteri mogli još više profitirati.A struje najviše izvozimo od svih proizvoda.Krajnji cilj koji još uvijek nasreću nisu još ostvarili je privatizacija EP ,kao da su im babe to napravile.
Nova cijena za kw/h na 35 kv, biti ce 1.2 KM.
Za industrije, kojoj cijena struje iznosi do par procenata u ukupnom rashodu, podržavam. Nek poskupe ili da zadrže cijene kao i fizičkim licima. Al onim što tope rude itd gdje utrošak energije predstavlja veći dio rashoda nikad. Svi oni izvukli su ove godine ekstra profit. Stabilizovali su se valjda.
Ne nadajte se previse kad su oni mislilina privredu i narod, ipak mi ne koristimo domace resurse a to uveliko poskupljuje cijenu, kako ce pojedini zavrsit vikendice po Jahorini, Poljinama, i drugim neadekvatnim mjestima po BiH.
Evropski tokovi, jel to objasnjenjr? Hocemo svoju struju po starim cijenama? Dodik se trudio za plin a Brisel voli one koji samo prenose objasnjenja.
Čitaj izmedju redova...poskupi te struju gradjanima!. A mi da sto jeftinije proizvidimo pelet i briket za izvoza!
Pa gospoda uBiH je tako glasala sta se sad bunite narod hoce da ga neko udara motikom i to je to
Znaci, ako sutra Londra ili Mincen bidnu bez struje, opravdanje vodze jel? Narodnu struju, koje ima i za privredu i za domacinstva, ne bihuzuri ni cijenom ni restrikcijom!
moze ako ce te povecati plate za 40%!
Drage naše kompanije i gazde... Ima li neko od vlasnika kompanija ili ti gazdaa da je podigao platu radniku ili da nije iskoristio priliku pa podigao cijenu svog proizovda 'onako' jer mu se može.... Nego daj im još, dajte im besplatno struju neka nas deru još više..
Treba slijedit jevropske tokove. Nemoj mi da te metropole budu u mraku a kod nas siromaha da bljesti. Struju dati njima, a ako je ne mognemo brzo isporucivati, uvesti ovdje restrikcije radi solidarnosti. Treba bit zahvalan na preporuci za preporuku preporucitelju.
Da li Bosna uopće ima predsjednika pošto već mjesec dana nisam čuo niti hvala od njega.
Trazimo i mi da lopovi iz Elektroprivrede i Vlade odu, a oni se vuku po tehnickim mandatima.