Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast,pravi potez !
Znaci Srbi znate sta vam je ciniti :) samo SPSKO ..... GDJE STO KLAS SIJE??? PO IGMANU I BJELASNICI???
Cijena zita u konacnoj cijeni tjestenine recimo nije ni 10%, 90% ostale cijene su drugi sastojci, cijena prerade, radna snaga, transport, profit domace kompanije i td, pa tako cak i da uvoze zito proizvod je ipak 90% domaci...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Uvijek se trudim da kupujem domace proizvode, ali vecina gradjana su glupi moroni kojima je mozak ispran glupim reklamama i koji vjeruju u neke glupe nametnute stereotipe pa radije kupuju uvozne proizvode iako su uglavnom i skuplji i losije kavlitete...
Ima vala i domaćih proizvoda koje nebi džaba... Znam da ne treba tražiti mane hrani ali brate mili dotični proizvodi imaju okus plastike.
Naravno da ćemo kupovati domaće. Milka i Dorina ne mogu ni prismrditi Vispakovoj čokoladi, Persil i Ariel našem Arixu, Garnierovi šamponi našoj Helleni, a da ne spominjem fenomenalne bosanske paste za zube, dekorativnu kozmetiku, igračke...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Gledam u onom Klasovom kiosku kod stomatološkog, gdje se do juče mogao kupiti samo hljeb i peciva sada prepuno keksova, medenih srca i drugih slatkiša, a sve domaća proizvodnja. Cijene su pravo pristupačne za studentski a to znači i svačiji drugi standard.
BOJKOTUJTE PROIZVODE IZ SLOVENIJE, HRVATSKE I SRBIJE, pa ćemo svi živjeti bolje - ne dozvolite više da od nas prave budale.
kad hljebu vratite cijenu na marku, poštovat ćemo domaće
pričate o smanjenju cijena hljeba mjesecima pa nista kad smanjite kupovati ću
Ja kupujem samo proizvedeno u RS ili EU...a federaciju mogu samo da rusim, nikako da gradim
ko je vlasnik klasa?
Kupovanjem domaceg samo povecavate plate politicarima.
Princip zatvorene ekonomije, ....al cekaj malo to idosmo pa nevaljase..... Bravo, samo tako mozemo naprijed
Svi bi morali ozbiljno da porazmisle o SMANJIVANJU CIJENA, od frizera, pekara, automehaničara, trgovaca, zubara... građani su u OSKUDACIJI i prijeti KOLAPS.
Kad smo kod domaćih proizvoda jutros sam u pravom smislu rijeci popizdio. U lokalnom DP marketu slusam lika kako na mobitel prica na slovenackom o popravku rashladne vitrine. Lik je u crvenoj Merkatorovoj majici i ima onu od vina podbuhlu štajersku facu. Pitam se da li taj podbuhli štajerski paor ima radnu dozvolu u BiH i ko mu je istu dao. Ma neka sve ide u fini Honduras, da pored toliko nezaposlenih i još više besposleni nama treba mamurno štajersko pseto da popravlja rashladnu vitrinu. Ma mi smo stoka bez trunke ponosa. Ako meni za dežalu ili za Njemacku treba radna dozvola ima i njihovi državljani da je vade ovdje.
DP = Mercator sta te to cudi...
Jo, ma ne cudi to mene, nego mi se jednostavno gadi. Nismo Svicarska, ali ne radi se o neurokirurgu nego o majstoru za frizidere. Ako nam zbog toga treba Janaz, onda smo u vecoj banani nego sto mozemeo zamisliti.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ma dzaba sve, mi propadamo sigurno i nezaustavljivo, ne pomaze vise nista
Klasovi proizvodi su za 30% i vise skuplji od ostalih domacih proizvoda u toj klasi a kvaliteta im je istog nivoa .Ako se vec borite za domace trziste onda ne gulite ovaj jadni narod jer brasno koje proizvodi neki mlin u Semberiji je uvezeno sa istog mjesta odakle i klasovo ,klasovo brasno znaci moze biti skuplje samo u slucaju da im je mlin konstruisla NASA i u njega ugradila tehnologije koje se koriste u svemiru ili je guzica zinula za ekstra profitom,mislim da je u pitanju ovo drugo.
Свака част.. сретно вам комшије. Ми у нашој домовини Републици Српској имамо другачије програме, али ефикасно градимо Српску отаџбину преко Дрине :) Сретно свима :)
https://www.youtube.com/watch?v=56nQAkfR8E8
Kupujem domace proizvode i apsolutno vodim racuna sta je u korpi, ali treba reci da VISPAK-ovi cajevi uopce nisu domaci, jer VISPAK svu sirovinu za cajeve uvozi iz Italije. Pa makar da ovdje otkupljuju trave kojih imamo po bh. livadama.
Trebalo bi napraviti zakon po kojem svi domaci proizvodi, u marketima, trebaju biti oznaceni i istaknuti...to bi potaklo domacu ekonomiju