Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Radite ljudi, od kritike niko ništa uspio nije. Samo naprijed, ulaganje daje rezultate i samo tako se može nastaviti vaš pozitivan niz. Na opstrukcije se ne obazirite, uvijek će ih biti.
I kad se radi i kad taj rad donosi dobre rezultate nas narod opet samo zna kukati i kritikovati, al kao sto kazes, na to se uopste ne treba obazirati, vec treba samo ici naprijed.
Ma naše priče, ha dobro ha loše, opleti po vladi. Treba makadame ostavit, ko u selima. Gospodo, ajmo se vozit javnim prevozom, smanjit emisiju gasova. Sad u autima sve po jedno, gužve izluđuju, potrovaše sve živo. Niko mozga da uključi.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Dobro je da jos uvijek imamo kadrove koji razmisljaju na ovakav nacin,ipak su nam svaki novi projekti jako bitni,te da se sretstva od sretstva od akciza usmijere na prave stvari !!
Mnogo para je potrodeno za kuce SDAovih kadrova, tako da su nam prijeko potrebni ovakvi potezi da bismo u skorijoj buducnosti zaista postali zemlja 21 vijeka... Podrzavam svaku odluku ukoliko ona znaci da cemo se uskoro voziti kao ljudi, a ne kao stoka...
Moze pricati ko sta hoce ali je dobro sto imamo bolje puteve nego prije nekoliko godina i sto gradnja nije stala vec se samo nastavlja.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
valjda smo se do asd uvjerili u rad nase Vlade i o njezinom poslovanju; nikad nismo imali kvalitetniju Vladu i to treba da cijenimo.
Ljudi rade, a rezultati njihovog rada su itekako vidljivi, svaka cast, samo nastavite
Ukoliko se od našeg novca pravi autoput onda se ne bi trebala naplaćivati putarina. Mema logike da istu stvar plaćamo dva puta za sada...
Godisnje se prikupi oko 100 miliona KM prihoda, a samo dionica Vlakovo-Tarcin je kostala blizu 800 miliona KM! Dakle, od cega da se toliko gradi a da se ne naplacuje cestarina?
Ensad Karić je rijetko sposoban momak i zelim mu uspjeh u buducem radu!
samo kod nas imaš ove "kreativne metode finansiranja" koje na kraju najviše koštaju obične građane. Hem što će ti gorivo poskupjeti (a sa njim sve ostalo od zvake do lokomotive) hem što ćeš plaćati putarine. Normalne zemlje za ove projekte koriste MMF kredite ili sredstva od razvojnih institucija (IFC, EBRD, i sl) dok s eto kod nas troši za administraciju. Sve u svemu, vazda drugačiji od normalnih i pametnih....to smo mi :)
Ovako je i Nele Bičakčić iz SDA onomad povećao akcizu na gorivo, i od tih para....postavio Kamen Temeljac
Bogumila, paživ je čovjek, uživa u plodovima svog nerada, dje ću njega zaboraviti, čuvenog SDA Neimara :)
Zanimljivo niko nije ljut na distributere nafte u BiH a svi ljuti n aautoceste koje u ovom trenutku na autoputu uposljavaju 5 hiljada ljudi. Da podsjetim - kad je nafta bila 148 dolara za barel cijena oriva je bila 2.5 KM. Kad je u 2009 pala na manje od 40 dolara po barelu cijena nije bila 1 KM proporcionalno padu na svjetsku trzistu vec 1.65 KM. Sad kad je nafta na svjetskom trzistu 100 dolara po barelu cijena je 2.40 KM/L. I niko nije ljut na trgovce naftnim derivatima sto nam dusu vade, a Autoceste - zlocinci... Nego draga gospodo skinite papuce i spavacice izadjite napolje i pokrenite se. Radite nesto - prestanite pljuvati i kukati.
Nebi niko bio ljut da ce oni tih 10kf uzeti od distributera nego ces i tih 10kf platiti iz svog dzepa jer ce ti gorivo umjesto 2.40 kostati 2.50. A o pljackama stranke ciji je Karic clan na tim projektima autoputa znaju djeca mala al eto... Nesto i naprave pa je bolje i to nego nista.
Neki dan branite ovog poltrona, a sad ga pljujete...Domet ovog 100 kilometrasa se zna mada ponekad iznenadi...Kazem vam ja da nije Memic kriv vec para NEMA.....
...........i Drivuša – Donja Gračanica te Žepče..... -PA DOBRO KARIĆU ZNAŠ LI TI KOLIKO SI PUTA SPOMENUO TU PODDIONICU OD 2010 GODINE...PA MAKELI NISTE OD DRIVUŠE SA GRADNJOM A NI SA EKSPROPRIJACIJOM,A DA NE SPOMINJEM PROJEKTOVANJE IZGRADNJE....KADA ĆEŠ POČETI DA BAREM IZVRŠIŠ EKSPROPRIJACIJU DA SE VIDI DA SE RADI A NE SAMO PRIČA ČOVJEČE...???????? MAKNI MALO !!!!!!!!!!!
reci slobodno da ce zavrsiti u vasim dzepovima smetljaru!
E jesi biznismen Karicu,pravi menadzer,al' na budzetu.Kakav li bi bio kao privatnik?
Nek se ulaže, nema niko ništa protiv, ali,.... prosječna plata od1400 KM u JP autoceste je previsoka pa plus 13 plata, regres, nagrade, stimulacije,...itd.
Svako voli kritikovati i komentarisati neciji rad i trud, a ja ne vidjoh ovakve kritike za one koji 18 godina nisu guzice pomakli da naprave barem jedan korak naprijed!
Bravo! Povećaj akcizu na gorivo, samim tim ide cijena goriva gore, zatim slijede povećanja cijena artikala široke potrošnje itd. Uzmi od narode i onda se kurči sa projektima (projekat-čitaj "vikendica", "bazen", i sl) Obavezali se MMF-u? Šta li su se još obavezali a da ne znamo? Smanjivanje minimalne plate, mijenjanja kolektivnih ugovora, davanje slobode gigantima da još više mogu izrabljivati uposlenike, al po zakonu? Saznat ćemo uskoro Bravo vlada!!!