Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
izbriso sam komentar svoj niko mi ne može ništa
PDV treba smanjiti ili ukinuti na kruh, mlijeko, školsku opremu... ko u normalnim državama. Sad pričaju da će podizati PDV, pa to ako se desi bez protesta treba naručiti crnce da hebu Bosancima žene po zakonu jer su jadnici najveći.
U bogatim zemljama kao sto je Njemacka se placa 19 % PDV-a.Hrana i papirnati proizvodi se porezuju sa 7%.Kafa i alkohol ne spadaju u hranu.Austrija i njen PDV:20% i 10%.Svizarska 8% i 2,5%
Raspravljati o plačanju prije ili kasnije je nešto što dolazi kasnije. Osnovno pitanje je zašto je stopa PDV-a 17% a ne 15% ili 19%? Zašto, kao i cijela EU izuzev Dansku, nemamo diferenciranu stopu PDV-a? Ovakvi eksperti koji kao primjer uzimaju susjedni Meksiko iz EU ili oni koji kažu da je uvođenje diferencirane stope komplikovano samo ukazuju na SVOJE NEZNANJE I NEMOĆ da educiraju kadar koji će znati i moći primijeniti ono što je u EU normalno.
ne mora bit toliko pametan.. uvedi mikro firrme kao u srbiji. one obracunavaju i placaju pdv svaka 3 mjeseca . a registracija firmi se vrsi jedinstvenim dojumentom u agenciji za privredne registre u roku od 5 dana. a ne u sudovima. ne trebas pricat kako je u meksiku.
Nažalost, predložene promjene znače više posla uhljebima iz UIO. Znače i jednomjesečni kraći manji prihod UIO. Odnosno slabiju statistiku za taj mjesec. Dakle, ništa od toga.
Hallo ba, kakav PDV jeste vi normalni, tražite guzici čepa, oćete da uzmemo motke i pođemo trest okolo!?
Jel vi o njemu pišete, mi smo pušiona uskoro. Svaki dan o PDV-u.
Sta ovaj sve naprica,i ostade ziv... Sustina problema je u unistenoj privredi, odlasku mladih, kriminalizovanoj vlasti i korupciji, pljacki i bahatosti politicara. Kao da je bitno hoce li se platiti pdv za 10 ili 30 dana ili koji je prag ulaska u pdv. Sav novac nosioci vlasti pokradose, samo je li im se pred očima pojavi.
@uspravni vjerovatno nisi nikad napravio PDV prijavu, kif i kuf (ne za jednu nego za 10 firmi) ili obezbjedio pare da platiš taj pdv, pa možeš izjaviti kako nije bitno