Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sto veca konkurencija bolje za nas potrosace.
Jest, konkurencija strana je toliko dobra da se EU slomi da zabrani ulazak kineskih automobila na EU tržište. Ali samo Bosanac misli da je dobro da mu dođe njemački lanac i odnese godišnje 100 miliona KM iz države.
Na svakom cosku imas benzisku pumpu....pa opet svi drze istu cijenu.
Dosadni ste kao da NASA otvara centar za lansiranje raketa, trgovina ko trgovina, možda malo jeftinija na nekoj akciji i to je to..
Neka malo, domaći pohlepnici da se drže za uši. Pogotovo Bingo, u TZ sve jeftinije nego u SA, svi mrze SA a samo se trpaju da dođu
Glupaci, Bingo je digao na noge desetine domacih firmi, lidl nudi isto smetlje i iznosi novac iz drzave
Znam samo da necu u Bingo uci kad se Lidl otvori
Koliko Bingovih radnika/botova u komentarima govore protiv Lidla.
Ja sam u dijaspori, Njemci su uvalili u dubiozu Agrokor u Hrvatskoj 6 milijardi eura! Znas zasto? Jer je Agrokor kreditirao robu kao hrvatska firma sa 10% kamate kad su njemacki lanci u Hrvatskoj kreditirali robu sa kreditima od 0% kamate jer je u Njelackoj kalata bila negativna! I jos nisu ih limitirali da moraju imati barem 60% hrvatske robe i Agrokor 6 milijardi eura u gubitcima, povukao Hrvatsku sa dobom na dno. Isto je Bingo i FBiH! Padne li Bingo, pada FBiH!
OCEKUJTE BANKROT DOMACIH TRGOVINA. KAKO DA SE TAKMICE PROTIV LIDLA SA 10% KAMATOM, KAD JE LIDLOVA KAMATA IZ NJEMACKE 0%?
KOJI MAJMUNI SU U OPSTE DALI LICENCU LIDLU ZA BOSNU? JESU LI IH OBAVEZALI DA MORAJU IMATI BAREM 60% DOMACIH PROIZVODA, KAKO JE TO U FRANCUSKOJ?
Klasicno Lidlovski, dolaze na mjesta gdje su vec drugi razradili posao i gdje ima velika cirkulacija ljudi i tu prave objekt. Vidim pored Robota u Gracanici. I onda idu niske kamate na kredite iz Njemacke, nema limita za stranu robu, tako da ce sve dovoeiti iz Njemacke, bosandki lanci se nece moci nisiti s njima jer im je kamata na kredit bosanska i po 10% i vise posto, sto u startu Lidlu daje prednost. Ocekujte bankrote domacih trgovina!
Lidl ce kreditirati robu njemackim kreditima sa 0% kamate, a Bingo i domaci sa nosanski 10 ili 15% kamate! Sta mislite kako su Svabe sjebale Agrokor u Hrvatskoj. Todoric se kreditirao ruskim kreditima jer mu zapadne banke nisu zeljele dati kredite. U isto vrijeme Lidl imao njemacke kredite od 0%!
Bošnjo se raduje nižerazrednim proizvodima iz Češke, Poljske...
Naravno! Sve gdje penzioner i narod može uštedjeti tome se treba i radovati.
Pored Binga, Merkatora, Konzuma ,Amka potpuno nepotrebna konkurencija koja ce samo pokusati pare izvlaciti ali nevjerujem da ce dogu potrajati
Znaci,subota vrijeme podmjere ide se na izlet u Gracanicu i podmjeruje se u Lidlu i usput cevapi u Etni onako familijarno.....Aferim Lidl Aferim...
Tačno je da će biti bolje plate nego u Bingu. Ali ulaskom Lidla slabimo domaće proizvode, uništavaju se lokalni proizvođači... LIDL je evropsko sranje zamazano lijepim bojama.
Bingo ima najveće plate od svih trgovačkih lanaca, a nema šanse da Lidl da veće plate, i u kojoj to državi LIDL ima najveće plate u branši?
Pojavom Lidl-a mnogi šefovi malih radnji,marketa domacih vlasnika i dr.su se ponadali boljem radnom mjestu/ima ,ali uslov poznavanja njemačkog jezika(ali i engleskog)odvratio ih je od te namjere.Ako počinje radno vrijeme u 08.00 sati ,od tog vremena se vrednuje rad ali i prekovremeni ima svoju cijenu.Pauze tokom rada nisu po sistemu"ko ce slijedeci,jes' bio-jes' bila'".O digitalizaciji poslovanja,uvezanosti sistema i manirima kasirki cemo pricati kada bude vrijeme.
U domaćim trgovinama se radi 220 sati mjesečno, uz random slobodan dan. Manjkove i istekle rokove im gazda odbija od plate. Na račun ide minimalac a razlika u koverti. Pauzu za topli obrok mogu samo sanjati i nemaju čestite naknade za prevoz. Marže kod domaćih trgovaca su fantastične, posebno u Bingu i AS grupaciji. Ako Lidl popravi bilo koju od pobrojanih stavki imaće uspjeha.
@gooUser1706087331 Lažes, bar u Bingu ne rade toliko, sati, imaju uredne pauze.
POCELO JE
Neka grade na prvoj liniji da oni šumnjaci imaju šta gadjat
Lidl❤️.