Potvrđeno za Klix.ba
389

Izgradnja Lidlovog objekta u Gračanici počinje u ponedjeljak

A. K.
Parcela na kojoj će Lidl graditi objekat u Gračanici (Foto: Klix.ba)
Parcela na kojoj će Lidl graditi objekat u Gračanici (Foto: Klix.ba)
U industrijskoj zoni u Gračanici u ponedjeljak će početi izgradnja maloprodajnog Lidlovog objekta, potvrđeno je za Klix.ba.

U neposrednoj blizini raskrsnice puteva koji vode prema Tuzli, Doboju, centru Gračanice i Petrovu smještena je industrijska zona u kojoj je svoju parcelu pronašao i njemački trgovački lanac Lidl.

Prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, Lidl je od nadležnih gračaničkih službi ishodovao sve neophodne dozvole, a gradilište, odnosno radovi na njemu su prijavljeni inspekciji.

Saznajemo da će izgradnju objekta vršiti gračanička firma Roading, a na parceli se već izvjestan period vrše pripremni radovi koji su uvertira u zvanični početak građevinskog formiranja maloprodajnog objekta.

Kako je potvrđeno za naš portal, izgradnja maloprodajnog objekta počet će u ponedjeljak, a lokalitet koji je Lidl izabrao u ekonomskom kontekstu je idealan, uzmemo li u obzir da se nalazi u neposrednoj blizini glavnog magistralnog puta Tuzla – Doboj, tačnije uz samu raskrsnicu puteva koji dodatno vode prema centru Gračanice i Petrovu.

Prema najavama, Lidl će imati trgovine širom Bosne i Hercegovine, a predviđeno je da one budu u gradovima sa više od 30 hiljada stanovnika. Njemački trgovački lanac u našoj zemlji bi trebao investirati milijardu konvertibilnih maraka.

Prvi objekat je već izgrađen i on se nalazi u Bijeljini, proteklog utorka u Sarajevu je počela izgradnja maloprodajnog objekta i to u naselju Halilovići, na spoju Devete transverzale.

Također, u Lepenici nadomak Sarajeva, ovaj maloprodajni lanac gradi distributivni centar, a radovi su u toku i u Istočnom Sarajevu.