Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ta groznica će donijeti i obračune kod O.K. Vareša
Volm ovaj grad i volio bih da je istina! Trosoban stan u gradu 25,000 KM, renoviran. Da li je vrjeme za kupovinu nekretnina u Varesu!?
Sad će to aktivirati sa zlatom,jer nisu smjeli radi Svoje načelnika dok ga nisu uhapsili.Pokro bi on i to zlato.
Eto lopovima našim para ,lijepo će se ugraditi bake Čovke i ostala govna oko njih
prifatite se vi piramida i srebrenice,..vise love se tuJ iscijedi
Zlata je bilo! Prije rata pruga iz Vareša je bila aktivna, ko fol prevozili ugalj. Kakav crni ugalj, zlato se kopalo.
koja je to laz koji ljudi iz Vareša rade to gore pojedini koji su radili dobili su otkaz jer su druge vjere itd radi se po 12 sati a ugovor se potpise na 8 sati rinta se dnevna i nocna smjena po 12 sati po kisi snjegu jednostavno uzas uslovi a pojedinci su smetali gospodinu eljsajnu bahrudini zvani es jer je ljudima smjesto otkaz kakvo zlato to je velika masina za pranje novaca
Ima zlata u Fojnici....
Evo ja obecavam sto hiljaaaaadaaaa raaaadnihhhh mjeeeestaaaaa
Ima tu zlata, srebra i svega, zna se odavno. Problem je što je lokacija 20 km od Vareša prema nigdje, duboko u planini. Za industrijsku eksploataciju treba izgraditi saobraćajnu infrastrukturu, dalekovod, trafo, dovesti vodu za ispiranje, napraviti branu, odlagalište otpada i industrijskih otrova (cijanid)...Sve to od države.
Ovi iz Australije dodju s masinama planine za mjesec dana sruse, odvuku bogatstvo, a placaju nase ko crnce u doba kolonizacije. Prava ekoloska i socijalna katastrofa Bog ih poslije nece istjerati. Zlato da, ali razmisliti drugacije, nasim sredstvima, nista na brinu misliti i na generacije koje dolaze. Vares je pun i drugih bogatstva, vode npr.
Pozitivno je to što bi taj rudnik donio dobre prihode i radna mjesta a negativno što će se politička bratija umiješati u to i nastaviti da pljačka, a moguće je i da pokvari cijelu priču.
Mora da je bila ''zlatna groznica'' negdje na drugom lokalitetu 1992/1993 dok su svi otišli tada...
Gdje je domaća rudarska kompšanija da iskoriđtava ovu rudu i Bosna i Hercegovina da je vlasnik rude i prodaje to zlato ? Je li stvarno Bosna i Hercegovina spala na nivo južnoameričkih banana državica gdje strane kompanije upravljaju rudnim bogatstvima i iznose profit iz zemlje, dok milom ili silom uprežu lokalno stanovništvo da im rade za mrvice ?
@sezam.susam --- kad bi neki Bosanac uložio odma bi narod u Bosni i raja na klixu počeli kakiti na tkz SDA lopove , ko će ba ulagati. Ljubomorni jugobalijanderi bolje je da stranci zarađuju.
Da tu imaju velike kolicine, zar mislite da bi javnost ista o tome znala. Sve bi se te u tajnosti odnijelo
jedna vreca zlata za mog Bakira