Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bio sam na ovsnivanju ovo nije inzenjerska komora kako se predstavlja , ovo je Trhulj i ostali potencijalni krimosi u liku wana be SDA kriminalac!
sa opasnim namjerama reketiranja inzenjera preko licenci i clanstva ,,,a da SDA krimosi i Trhulj te pare krcme
ovo je samo sebi dizanje cijene i placanje 500KM klixu za clanak u cilju puhanja balona kao nesto bitni, pitanje javnih nabavki je PRAVNO PITANJEi za institucije koje se bave zakonom tj. tuzilastvo, SIPA...a inzenjeri prave stvari a ne bave se politikom
Trhulj inzenjer koji je u ratu nesto iz Libije fax zavrsavao ? ovo je politicki skup kojeg ne treba shvatati ozbiljno vec kao sprdnju....u konacnici je da reketiraju inzenjere preko licenci a Trhulj i SDA krimosi da krcme te pare ..
Inzinjersko zvanje je degradirano jer je znanje postalo upitno. Diplome se stancaju iza svakog ugla.
Ne znam-neznam, htio-htjeo, inženjer-inžinjer. Znam da neko neće da se pomiri sa ovime, ali ko god je završio fakultet (na državnom fakultetu) u diplomi mu piše INŽENJER.
Ispravno je oboje
Ove komore su iznad države i boga. Recimo, ti možeš završtiti fakultet, čak i magistrirati, uraditi pripravničiki ili specijalistički, kako gdje, ali ako ti oni muhur ne daju, to ti ništa ne vrijedi.
Hahaaa. Predsjednik ižinjerske komore bivši SDA ministar !!!
Mašinski inženjeri su na najnižim granama od svih inženjerskih disciplina. Rad istih je toliko devalviran da konobar, uz dužno poštovanje, u nekom jačem objektu ima istu ili bolju platu. Umjesto da radite na poboljšanju uslova za rad inženjerske discipline koja se direktno bavi proizvodnjom nove vrijednosti, vi tu palamudite o totalno nebitnim stvarima za inženjere. Neka se nabavkama bave institucije, a vi se bavite inženjerima i njihovim statusom..
Baš tako, najviše neplaćena grana inžinjerstva je mašinstvo. Doduše, to je tako zbog činjenice da većina mašinaca danas ne zna ništa posebno, te da je svaki majstor ili operater sa par godina iskustva u struci, praktično inžinjer, bez papira.
@Unreal Podplaceni su svi inzinjeri. Zato nam drzava slabo napreduje.
Na Bosanskom/Hrvatskom/Srpskom, titula se zove inženjer. Ne krivim novinare Klixa jer čak i fakulteti diplome izdaju sa titulom inžinjer umjesto inženjer.
@velikioptimista na bosanskom/hrvatskom/srpskom se piše bosanski, hrvatski, srpski, sve sa malim početnim slovom. Ne krivim velikogoptimistu, već njegove roditelje, koji su brat i sestra i incestom su stvorili tupsona.
Pozdrav, zahvaljujem na ispravci. Ne sporim činjenicu da sam ja nepismen, samo kažem da se nepismenost uvukla u naše institucije. Također nisam plod incesta, tebi takvu uvredu uzvratiti neću ali pošto vidim da si tek juče napravio profil, vjerovatno si na prošlom previše puta bio banovan, jer nemaš drugog posla nego da vrijeđaš ljude po komentarima. Erektilna disfunkcija nije sramota ali otiđi kod doktora. Pozdrav.
Isto sranje ko krug 99.
Niste inzenjerska komora, vec obicno udruzenje. Treba poseban zakon za komoru.