Komentari (290)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako majku mu kapitalista, odjednom postade socijalista pa trazi pomoc drzave. I trazi da drzava isplacuje place, pa to je samo Staljin radio. Hocemo onda ponuditi kapacitete i za izolatorije?
Dali im hotele za 1 marku krvavo zaradjene od naših roditelja oni ljudima davali 500 km Plate vozaju se u Porsche i X5 imaju vike po Sarajevu Beogradu i na moru i još da se njima pomogne? Profiterima? Radnici marke od te pomoći ne bi vidjeli Nek prodaju hotele radnicima. Bolje da im 1000 radnika daju po 1500 maraka i da onda radnici budu vlasnici hotela a da ih vlada još pogura
Pročita listu i svi hoteli bez izuzetka su oni koji su na sumnjiv način privatizovani. Da je kako treba sad bi bili nacionalizovani. A od vlasnika samo na osnovu ovog pisma izvršiti otimanje čitave suvisne pokretne i nepokretne imovine. Dakle vikendice skupa auta itd, pa sa tim novcem isplatiti radnike na čekanju.
Otpustite. Ne mogli više naći radnike.
To je jos novih 10000 ljudi,koji ce poslije svega ovoga otici negdje van BIH
Samo onima koji su pošteno radili. A varalicama i duplim klikovima dati od šake do lakta!
Ni hotelijeri ni Vlada nisu krivi zbog novonastale situacije. Prvi su ugaseni drugi nemocni. Komentari govore da ih boli briga za radnicima ali im je ipak drago jer je crkla tudja krava. Mentalitet Bosnjakistana.
Banda jedva dočekala da zaprijeti , ko zna i gdje ce taj novac ako im se dadne .. njah
kad je pare zarađivati onda je kapitalizam, a kad zagusti da je socijalizam.
Znam samo jedno nebude li radnik imao neće više biti radnik otimat će il od države il privatnika nit policija ni vojska zaustaviti ih neće,pa će te svi biti na gubitku. Pa se vi sad dogovarajte!
A sta ce mo mi mali privrednici koji imamo dva tri radnika , nas niko ne spominje je li mi trebamo nadoknadivati ovim tajkunima njihove obaveze . E nece moci mi idemo u stecaj za vama velikim . Samo ima jedna razlika izmedu nas malih i ovih velikih mi se ne bojimk raditi posteno sve i svasta da bi opstali ne znam da ki vas egoizam to vama dopusta .
Ne treba radnike otpustiti zbog tereta same firme, ali treba ih odjaviti na 3 mjeseca kako bi se prekinulo punjenje budzeta odakle se ovi uhljebi finansiraju prokleti bili! Sada uzimaju kredite da zakrpe rupe ali da je nastao kolaps i sami su svjesni!
Saciru obavezno pomoci, posten frajer ko francuska sobarica!
U tk su već otpustili tako da ako i vi otpustit ništa novo a ko ne vjeruje nek provjeri odjave iz radnog odnosa u poreskoj a vlast će sa vama ionako podjeli kajmak
Treba definisat turizam. Turizam je kretanje ljudu izvan mjesta prebivališta u cilju zadovoljavanja potreba odmora, rekreacije i ljecenja. Kafici, cevabdzinice u kojima jedu stanovnici grada nisu turizam. Kafic sa 2 ili 3 zaposlena nije kompanija.
Dobri ovi ugostitelju. Prijete državi, umjesto da pomognu. E moh Fadile sta si sebi dozvolio. Otresi ih ko slinu.
Uredno se javio I Metropolis,isti onaj koji ne prijavljuje promet I zakida drzavu,sada trazi da mu drzava pomogne
@krecinic laganica duplo dugme na kasi. Nek pritisnu opet da isplate radnike