Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nahranimo apetite i obogatimo uhljebe jos...kupujmo po pet fiskalnih kasa po glavi stanovnika....
Pa to je dogovor reketa Hrvatima fiskalne a Bosnjacima vatropozarni pravilnik, tako mi drug prica
Nema potrebe za novim kasama, ima potrebe da se pocnu oporezivati kladionice i kojekakve igre na srecu. Ima potrebe da se mali mahalski granapi pocnu obilaziti, jer 90 posto njih daje bez racuna ista. Nove kase su samo nesto gdje Jelka hoce da se ugradi i zavrne sebi koji milion, nece moci.
Normalno da hoće! Fiskalne kase u Bugarskoj su plaćene 30 eura a u BiH se prodavale po ciframa od 800 KM! Ovlašteni prodavači su bili Miloradova kompanija u talu sa Tihićevim poslušnicima. E sada je vrijeme da se opet majmuni oporezuju. Imaju političari novih zahtjeva. Trebaju im helikopteri, vile, novi automobili, luksuzni dabome, treba plaćati starlete. Pogledajte onog Bevandu, pa njega ne bi dirao ni štapom od tri metra. Kome se ne sviđa nek zatvara obrt i mrš u Njemačku.
Odakle ti cifra od 30 EUR-a?
Naravno ,a ovce će da se nadmeću s glasovima
Majku vam jbm lopovsku kome mazete oci? Kakve maticne ploce, kakav fisklani modul? Aposlutno NISTA nema potrebe da se mjenja! To mi je struka i znam!Tu pricu mozete prodavati tehnicki nepbrazovanom svijetu, dok se zna da kompletene kase nabavljate po smijesnim cijenama iz Kine od jedva 20$ po komadu! Najgore kinesko smece, dok ih talite narodu po 6-7i više stoja! Lopovi zelite dignuti jos koju banku na zamjenama, tobože tehnički uslovi,majku vam loposku jos jednom!
Kupuju il ne ima već pola godine.
Joj šuplje. Pa što softverski ne riješe problem a ne hardverski. Samo pljačka…
Jedan od razloga zasto sam napustila BiH bio je i ovaj: sjedim tako u radnji kod jedne poznanice i shvatim da ona nista ne kuca, da kasa stoji samo kao ukras. Naravno zato sto joj je zet tada bio visokopozicionirani politicar u kantonalnoj vladi.
Kada ste znali uzet pare sad obezbijedite dijelove. Kasa dok radi radi, svaka kasa ima limit koliko može izdati računa, kada ispuca limit zamjeni se novom i gotovo. Prije godinu dana sam kupio kasu cca 1.500,00 KM, sad tebam novu uzet?
Neka fino gospoda iz Parlamenta FBiH finansiraju nabavljanje novih fiskalnih uređaja, jer ti uređaji rade za njih a ne za nas, ubiru 17% PDV od svakog prodatog artikla-usluge, onda opet na kraju godine ubiru 10% poreza na dobit, i kad se sračunam na kraju godine vazda država bolje zaradi od mene...
Kod mene jedna kasa uredno radi 11 godina, radit ce jos toliko. Nije problem zamjene kad se pokvari vec kad te neko natjera da zamijenis ispravno. A i ne zelim da skutorima placan gubitke.
Pa vi nemate coda za vakcinisane a kamoli za fiskalne račune. Poklopite se šubarom i šutitie.
Pljacka se drzava svaki dan. I to ovi na vlasti i pozicijama. Nigdje vise dzehenemlija da vicu selamalejk
Bingo ne treba kasu. On ima duplu. Jednu za poresku a jednu za kupce. Jel iko ikad vidio inspekciju u Bingu. Koja je ono Dzombic krmozder stranka ? Gdješ na državu 😌
E jesi debil. Iz Binga ne mozes bez racuna izaci, tj. ako ga zelis, dobices, i da ne zelis, dobices. Tu je sve sasvim regularno. Problem prave malih milion granapa i radnji, gdje nikakav racun ne dobijes, mahalski granap. Inspekcija svakako sirotinju dere al trzni centri nisu sirotinja, tu je sve po propisima.
@sindicate ne budi naivan
Smećari očito nabacuju sebi novi posao....a dio tala ide onima koji proguraju novi zakon o zamjeni fiskalnih kasa....Bosnia, Bosnia, Bosnia (podrugljivo), ovdje može ko šta hoće i kako hoće, raspad sistema, nikakvog reda i zakona i onih koji bi implementirali zakone i propise u interesu onih koji ih "biraju"...smećari svi zajedno....a mi ovce....i ne možemo im ništa!
Jelka je naumila napuniti kasu izborna je godina
Bitno da je Đoković u pritvoru. Koga briga za fiskalizacijom i ekonomijom...