{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gorenje grupacija izdvojila 250 hiljada eura za pomoć regionu

24.5.2014. u 14:35
42
42
Gorenje grupacija izdvojila 250 hiljada eura za pomoć regionu
42
Gorenje grupacija izdvojila 250 hiljada eura za pomoć regionu
Foto: Klix.ba
Odlukom Uprave Gorenje Grupacije bit će izdvojeno 250 hiljada eura za pomoć stanovništvu pogođenom posljedicama poplava i klizišta u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.
Konkretno u Bosni i Hercegovini će se donirati dva velika šlepera osnovnih kućanskih aparata najugroženijim kategorijama stanovništva. Imajući u vidu da je situacija u poplavom pogođenim područjima još uvijek vanredna, Gorenje Commerce d.o.o. će na područjima gdje je došlo do povlačenja vode organizirati akciju popravka u poplavama oštećenih Gorenje aparata u naredne tri sedmice.

Također, na posebne se načine razmatra podrška partnerima širom Bosne i Hercegovine koji su također pretrpjeli značajne gubitke.

"Gorenje je jedna od kompanija koja među stanovništvom Bosne i Hercegovine decenijama uživa povjerenje i ugled i ovo je najmanje što možemo učiniti za one koji su preko noći ostali bez svojih domova", istakao je Uroš Marolt, direktor Gorenje Commerce d.o.o. te izrazio spremnost da čim se za to stvore uslovi, počne sa distribucijom predviđene pomoći. "Riječ je o novim, originalno zapakovanim mašinama za pranje veša, frižiderima i električnim štednjacima koji su pod garancijom i u saradnji sa lokalnim organizacijama ćemo se pobrinuti da pomoć stigne u prave ruke", poručio je Marolt.

U narednoj sedmici uslijedit će više informacija o akciji popravki Gorenje kućanskih aparata oštećenih u poplavama, dok serviseri napominju da je najvažnije aparate isključiti iz elektro-instalacija, očistiti, pustiti da se osuše, te potom pozvati servisere Gorenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: