Komentari (137)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Podrška Edine za ovaj potez, hajd npr. Napravite da mogu CEMT dozvole da se elektronski zavrsavaju ionako bi prevoznici trebali da imaju certifikate od UINO i mogu potpisivati digitalno zahtjeve. Pa onda moze i DMS za institucije BIH da se uvežu i digitalno komuniciraju.
Jos jedan korak ka visem stupnju kontrole STADA, sta ko kako gdje i zasto, nema da fali. Ovo vam je nesto kao teorija zavjere, ali razlika izmedju teorije zavjere i ISTINE je nekih 6 mjeseci do godinu dana! Kako Vas lagano kanalisu i stezu dok Vi uzivate jos malo preostalog KOMFORA na raspadnutim kaucima sa mobitelom u ruci!
Dobra je digitala,ali kad banku,katastar,poreznu,racune za komunalije...napadnu ludjaci s onim virusima mora se imat sve na papirima dokumentovano.IPV4 nije nimalo siguran,mozda bude bolje stanje sa 6-icom.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
sta ce nadrndane salteruse raditi
Sad te uzimaju lopatom, svako ko podnosi poreznu prijavu morat će koristiti digitalni potpis. I ništa tu nije sporno, bilo bi za svaku pohvalu da mi nismo mi i da ti zaj digitalni potpis moraš platiti 180+ KM za osnovnu funkciju, a još moraš slušati seminare koji, pazi tog brzobrazlula i uhljenizma, moraš slušati za vrijeme standardnih radnih časova! Obično reketarenja građana i novi parafiskalni namet.
A dokaz da su mediji i portali koje pratite obične režimske ispostave su da ovo za plaćanje, iznos, kao i samu "obuku" koju "pružaju" uhljebi i svi oni što su se ugradili u tu otimačinu... to NIŠTA nećete pročitati na režimskim medijima jer su ovi dužni pljeskati ovoj i ovakvoj vlasti.
Najmanji je nama problem potpis i pspir. Da smo bogdom na tom nivou da smo sve riješili pa se igramo s tehnologijom.
A imao je samo jednu obavezu dnevno....
Daleko dogura ovaj poltron iz barake na Bjelavama. Samo ga treba pitati ko ga placa da daje koncesiu na aerodrom !? Prodane duse
sto sam glaso za nasu stranku glaso sam
Platiš elektronski, i ona na šalteru kaže donesi ovjerenu pecatom banke i onda odeš u banku da ti isprintaju tvoju uplatnicu
Kada bi umjesto CIPS-a skenirali licnu, 100 hektara sume bi se spasilo godisnje u BiH.
Kad vidim srbina iza Forte, znaci da su ga preveslali. Ne mirise na dobro.
Forto dobio 14 glasova na izborima a prica se da je i za tih 14 glasova dao po 2 milje maraka. On i njiva Niksic nit smrde nit mirisu isto dva vanzemaljca. Ja ih uopste ne smatram drzavljanima BiH
Stvarno dosta vise Forte i digitalizacije! Dajte vratite na prst, krst, kriz ala lendo ljudina, ala cakijas, ala asim, ala general njiha... Samo sa ovim ljudima+sebka+ sebkin mali i pravac Evropa!
Je li to preko veze ili? Jer 90% onih koji su predali zahtjev, mjesecima nisu dobili ni odgovor od UIO
Šta mu je ovo sad kao neka bankovna kartica uzme od PDV-a kolik mu treba??,
cim se nesto spomene digitalno mislim da ima veze za Igorom Dodikom i da on ima tu svoj tal...i da ce to biti fuš neviđeni a mlatnut milione. ..
igrafite mu chip u pakaš
Ko će ti se potpisati elektronski kad si sve otjerao u Njemačku vazdušno ili cestovno. Država za Fotelju.
U skandinaviski zemljama to koriste vec godinama. Preko aplikacije ukucas kod i to ti je potpis. Izdjes na web stranicu i potrazis ustanovu od koje ti treba neki dokument, potpises se preko aplikacije i ti dobijes dokument u digitalnoj formi koji ti je vazeci. Nema peceta i ovjerivanja. Sve ide preko maila i sve je vazece. I tako sve moguce ustanove koje mozes da zamislis. Puno olaksavajuce za obicnog covjeka.
Ovdje to ne ide tako, ovdje je Naša Stranka namjestila posao Halcomu koji je jedini "sposoban" da radi taj posao i to naplaćuje svakom korisniku po basnoslovnim sumama. Također svako ko podnosi godišnju poreznu prijavu treba to uraditi digitalnim potpisom tako da je Halcomu silom osigurano i tržište nesretnika koji žive i rade u Bosni, a sve je to predstavljeno kao uspjeh, kao i sa fiskalnim kasama.
@klixonja Bravo za sve komentare koje si napisao, slazem se u potpunosti!
Svako ko vadi neke važne papire treba doći u tu "kancelariju", da ga lično vide, da ga identifikuju, a ne potpisivati se digitalno sa bilo kog kompjutera da ne bi išao u kancelariju. To je užas šta ovi rade. Nemaju pravo tražiti od građana da se potpisuju digitalno.